april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Voortuin aanleggen

Voortuin aanleggen

Voortuin aanleggen

De voortuin is het visitekaartje van je woning. Iedereen wil graag dat zijn tuintje er netjes bij ligt want dit geeft vaak een beeld over de bewoners.
Wanneer je tuintje er slordig bij ligt, zullen bezoekers vaak een negatief beeld over je vormen. Een nette tuin daarentegen, verbinden we meteen aan nette mensen die gesteld zijn op orde.
Maar hoe begin je er aan? Ik geef je enkele tips.

Time is money

Dit gekende gezegde is niet meer dan waar. Als je geen groene vingers hebt of niet graag in de tuin werkt, kies je best geen inrichting die veel onderhoud vraagt. Iemand die niet veel tijd heeft, maar toch een nette voortuin wil, kan misschien beter nadenken over een voortuin met perkjes uit steen of een bodembedekker. Deze geven een minimum aan onderhoud.

Waterpartijen

Waterpartijen geven je voortuin meteen iets gezellig en dynamisch. Hou er echter wel rekening mee dat een waterpartij meteen een hoop werk met zich meebrengt. Ook moet je in gedachten houden dat rondvliegend zwerfvuil niet stopt aan jouw waterpartij. Het vliegt rond, dus ook in jouw voortuintje en jouw waterpartij!

Voortuin aanleggen
Een voortuin aanleggen is een leuke klus. Hiermee werk je aan de eerste indruk die men krijgt bij je woning. Erg belangrijk dat de voortuin en goed uitziet.

Huisnummer

Hulpdiensten klagen vaak over de slechte zichtbaarheid van huisnummers. Als je de voortuin toch onder handen neemt, is het misschien meteen de moment om dit ook aan te pakken?

Brievenbus

Zorg dat de brievenbus goed bereikbaar is voor de postbode. Deze levert meestal te voet of per fiets en het is handig voor de postbode als hij de post zonder veel omhaal kan bezorgen.

Wandelpaadje

Een wandelpaadje naar de voordeur is handig. Kies voor een duurzaam, makkelijk te onderhouden materiaal. Waar je ook op dient te letten is dat sommige materialen glad worden wanneer het regent. (Ik denk bijvoorbeeld aan gladde tegels.) Informeer vooraf bij een professional!

Conclusie

Een voortuin aanleggen is eenvoudig wanneer je vooraf een goed plan opmaakt. Succes!