juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Keuken opnieuw inrichten

Keuken opnieuw inrichten

Keuken opnieuw inrichten

Ben je uitgekeken op je huidige keuken? Of vind je ze toch niet meer zo handig als voorheen? Dan is het de hoogste tijd om je keuken opnieuw in te richten. Hoe je dit best aanpakt en waar je op moet letten, lees je hieronder.

De indeling

Een ingerichte keuken is handig. Als ze handig ingericht werd. Hou rekening met de werkdriehoek ‘spoelen – koken – bereiden’. Dat wil zeggen dat je deze 3 zaken eenvoudig moet kunnen uitvoeren vanuit elke zone. Bijvoorbeeld: Sta je aan de kookzone, dan is het handig dat je van hieruit ook eenvoudig de spoelzone en de bereidingszone kan bereiken. Opstellingen waarbij je geen werkvlak hebt naast je kookzone om iets te bereiden (of neer te zetten) zijn doorgaans geen handige opstellingen.

Luxe

We worden allemaal ouder, daar ontsnapt niemand aan. Het is dan ook geen slecht idee om jezelf de luxe toe te kennen die je jezelf kan permitteren. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan handige lades in plaats van draaideurtjes met legplanken. Zo voorkom je dat je meer dan nodig op zoek moet naar die ene kookpot die achteraan op de onderste legplank staat. Schuif de lade open en je hebt meteen een handig overzicht op de inhoud!

Keuken opnieuw inrichten
De keuken een andere uitstraling geven kan gemakkelijk door de keuken opnieuw in te richten.

Onderhoud

Kies voor duurzame materialen die eenvoudig zijn in onderhoud. Een onbehandeld werkblad in blauwe hardsteen oogt prachtig, zolang je geen vetvlekken veroorzaakt!

Keukeneiland of niet?

Een keukeneiland tovert de ruimte meteen om tot een leefkeuken. Hou er rekening mee dat een keukeneiland ruimte nodig heeft. Prop geen keukeneiland in een ruimte die hier eigenlijk te klein voor is. Dat werkt niet aangenaam!

Afzuigkap

Een degelijke afzuigkap is iets waar je beter niet op bespaart. Kies voor een krachtig model dat eenvoudig is in onderhoud en niet teveel lawaai produceert. De meeste modellen zijn voorzien van filters die je eenvoudig mee in de vaatwasmachine kan steken.