mei 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Steigerhouten meubels maken

Steigerhouten meubels maken

Steigerhouten meubels maken

Meubels van steigerhout

Ben je opzoek naar een meubel voor in het woonhuis of voor in de tuin? Het kan beide met het gebruik van steigerhout. Met iedere stijl of inrichting kan steigerhout gecombineerd worden. Het gebruik van het hout past goed bij een strakke en modernere inrichting maar gaat ook goed samen met een landelijke inrichting of een combinatie van beide.
Het maken van steigerhouten meubels geeft veel voldoening. Doordat er gebruik wordt gemaakt van steigerhout is de levensduur van de meubels langer dan bij gebruik van ander hout. Er kan van alles worden gemaakt van steigerhout, dat hangt helemaal af van eigen voorkeuren en wensen.

Populaire meubels

Momenteel is de loungebank van steigerhout een populair meubel om te maken. Nu het mooie weer voor de deur staat is het heerlijk om met meerder mensen in de tuin te kunnen zitten. Een eigengemaakte en toch een luxe en landelijke sfeer creëren, dat is gegarandeerd met een eigengemaakt meubel van steigerhout. Maar er kan natuurlijk ook gedacht worden aan een mooi tv-meubel of een paar mooie stoelen. Er zijn tal van mogelijkheden en met het gebruik van steigerhout krijg je het gewenste resultaat.

Steigerhouten meubels maken
Een steigerhouten tafel is een ideaal meubel om zelf te maken.

Steigerhout

Steigerhout is duurzaam materiaal. De aanschaf van steigerhout is duurder dan van ander hout maar op de langere termijn verdient zich dat absoluut terug. Steigerhout is in verschillende afmetingen te verkrijgen. Zo is het verstandig om voor een zitting van een loungebank een dikkere plank te gebruiken dan voor bijvoorbeeld een bijzettafel.

Levensduur

Afhankelijk van waar het meubel wordt neergezet binnen of buiten is een goede behandeling van het hout verstandig om de levensduur te verlengen. Zo kan het hout worden geïmpregneerd, dat houdt in dat er een soort waterafstotende laag op het hout wordt aangebracht. Een andere manier is bijvoorbeeld een lak op het hout aanbrengen zodat het betreffende meubel bestand is tegen vlekken en eventuele slijtage wordt tegengegaan.