juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Opdekdeuren in huis

opdekdeur

opdekdeur

Wij zien natuurlijk overal deuren, in huis en buiten het huis. Wat voor deuren zijn er eigenlijk allemaal? Binnendeuren, buitendeuren, schuurdeuren, tuindeuren, stompe deuren en opdekdeuren, om er maar een paar te noemen. Dit artikel gaat over opdekdeuren. Eigenlijk de meest gebruikte deur in huis. Van de gang naar de kamer, van de gang naar de keuken, de toiletdeur, de badkamerdeur en de slaapkamerdeuren. In de meeste gevallen allemaal opdekdeuren. Ze worden zo genoemd omdat deze in én tegen het deurkozijn sluiten en niet, zoals bij een stompe deur, alleen in het kozijn vallen. Meestal zijn de opdekdeuren gemaakt van MDF plaatmateriaal en houten stijlen. De deuren kunnen in de kleur wit voorbehandeld (grondverf) worden afgeleverd. Het is echter ook bij een aantal fabrikanten mogelijk om de opdekdeuren in de door jou gewenste kleur afgelakt te laten afleveren.

Voordelen opdekdeuren

De voordelen zijn dat een opdekdeur minder tocht zal doorlaten en dat deze makkelijker is af te hangen en daardoor sneller te plaatsen is. De opdekdeur tocht minder omdat hij beter aansluit in en om het kozijn. Daarnaast wordt vaak als voordeel gezien dat er minder naden in het zicht zijn, waardoor de gehele wand met deur(en) er mooier en strakker uit zal zien.

Assortiment

Opdekdeuren kun je in allerlei uitvoeringen verkrijgen. Om te beginnen links- of rechtsdraaiend. Toch heel belangrijk bij de bestelling. Goed kijken aan welke kant de scharnieren (bij opdekdeuren paumelles) zitten, terwijl de deur naar je toe draait. Je hebt geheel dichte deuren en deuren met glas erin. Er bestaan geheel vlakke deuren en opdekdeuren met panelen of cassettes. Het assortiment is tegenwoordig enorm. Rechte glasopeningen, schuine glasopeningen, smalle glasopeningen, ouderwetse cassettedeuren en met hypermoderne strakke gefreesde lijnen.

Afmetingen

En dan nog de afmeting van de deur. Er bestaan een behoorlijk aantal standaard afmetingen in Nederland (jawel, in bijna elk land anders), te weten; van 53 naar 103 cm. breed, oplopend met steeds 5 cm. en 3 hoogtes; 201,5 cm., 211,5 cm. en 231,5 cm.

Woongenot

Verander je interieur op een simpele manier en verhoog jouw woongenot met een prachtige stijldeur. Voel je snel prettiger in je eigen huis en in je eigen woonkamer door de standaard vlakke deuren te vervangen met stijlvolle opdekdeuren. Kies voor de perfecte deur: de opdekdeur. Laat jouw interieur weer tot leven komen met stijldeuren die de juiste overgang maken tussen functie en vorm.