april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Voordelen en afwegingen dubbel glas en kunststof kozijnen

woning verbouwen

Heb je wel eens nagedacht over kunststof kozijnen en dubbel glas in huis? Deze investeringen in huis zijn zeker de moeite waard. We zetten de voordelen en de afwegingen voor je op een rijtje!

Dubbel glas: lagere rekeningen, minder geluid en meer veiligheid

Dubbel glas hoort tegenwoordig bij nieuwe huizen bijna altijd tot de standaard uitrusting. Het heeft dan ook vele voordelen ten opzichte van enkel glas. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Dubbel glas is een investering die zich terugbetaald. Door de sterk verbeterde isolatie zal de energierekening ieder jaar een stuk lager uitvallen
  • Bij enkel glas zal je veel last hebben van omgevingsgeluiden, zoals verkeer dat langsrijdt. Dubbelglas heeft een geluidswerende functie, je zal dus een stuk minder geluidsoverlast hebben
  • Wist je ook dat dubbel glas een verstevigende functie heeft? Dit beschermt je huis bijvoorbeeld tegen verzakking en inbraak

Dubbel glas is dus een goede investering in wooncomfort en zorgt op de langer termijn voor een flinke kostenbesparing.

Bespaar met dubbel glas en kunststof kozijnen
Bespaar met dubbel glas en kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen: duurzaam, weinig onderheid en goedkoop

En waar wordt dat dubbele glas nu in geplaatst? Juist, in een kunststof kozijn wat ook een prima investering is. Ook kunststof kozijnen hebben vele voordelen:

  • Kunststof kozijnen vereisen weinig onderhoud
  • Ze bieden een hoog isolatievermogen
  • In vergelijking met andere soorten kozijnen zijn ze relatief goedkoop
  • Ook ter inbraakpreventie door het robuuste materiaal

Bestaande of nieuwe kunststof kozijnen?

Een belangrijke afweging is of je dubbel glas gaat plaatsen in bestaande kozijnen, of kiest voor dubbel glas in nieuwe kunststof kozijnen. Het is bijna altijd mogelijk om in je huidige kozijnen enkel glas te vervangen door een dubbele variant. Of dit de beste oplossing is, is afhankelijk van de toestand van je kozijnen.

Kunststof kozijnen gaan bijvoorbeeld tot wel 75 jaar mee. Maar heb je al een oud huis met kozijnen die toch al over een tijdje vervangen moeten worden? Kies er dan voor om in één keer nieuwe kunststof kozijnen met dubbel glas te plaatsen. Zo krijgt je hele huis gelijk een mooie upgrade!