mei 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Een beton ciré badkamer: stoer en stijlvol

beton ciré in jouw woning

Beton is hélemaal in. Beton zorgt voor een stoere look en geeft een ruimte een industrieel karakter. We zien beton ciré (ook wel betonlook) steeds vaker terug in de Nederlandse interieurs en met name in badkamers en toiletruimtes. Dat is niet gek, want beton ciré biedt verschillende voordelen, zeker voor sanitaire ruimtes. In dit artikel vertel ik daar graag meer over.

Een ruwe, industriële look

Zeg nou zelf: een beton ciré badkamer ziet er toch vooral heel mooi uit? De look geeft een rustgevend en organisch gevoel omdat het beton geen naden heeft. Bovendien is het erg goed te combineren met bijvoorbeeld natuurlijke materialen, zoals hout of natuursteen. Hiermee creëer je warmte en sfeer en geef je je badkamer een luxe en comfortabele uitstraling. Neem eens een kijkje bij Bruizt, daar kun je ongetwijfeld veel inspiratie opdoen als je graag een beton ciré badkamer wil laten plaatsen.

beton ciré
Beton ciré kan een mooie toevoeging zijn voor je woning.

Veel praktische voordelen

Een beton ciré badkamer biedt verschillende voordelen. Het is met name geschikt voor de badkamer en andere ‘natte ruimtes’, zoals het toilet of de keuken. Een belangrijk kenmerk van beton ciré is namelijk dat het waterafstotend is. Daarnaast is het onderhoudsarm, hygiënisch en – in tegenstelling tot écht beton – is het niet besmettelijk, dus het scheelt een hoop onderhouds- en schoonmaakwerk.

Denk je er over na om een beton ciré badkamer te laten plaatsen of om dit zelf aan te brengen? Zelf betonlook aanbrengen in je badkamer is relatief eenvoudig te doen. Het is onder andere toepasbaar op tegels, cement, stenen, gips en mdf. Belangrijke eisen voor de ondergrond zijn onder andere dat deze vlak, vormvast en schoon moet zijn. Tenslotte in het van belang dat er geen scheuren of gaten in de de muren of in de vloer aanwezig zijn.

Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt en misschien denk je er zelf wel over na om een beton ciré badkamer te laten plaatsen. Met het stoere uiterlijk en de vele praktische voordelen is beton ciré ongetwijfeld een goede keuze!