juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe verhuis ik breekbare spullen? 4 tips!

Ga je verhuizen? Dan is het belangrijk dat je breekbare dingen zoals glazen objecten, servies, kunst en vazen voorzichtig meeverhuist, zodat deze niet kapot gaan. Om tijdens de verhuizing kapotte en beschadigde spullen te voorkomen, is het zaak dat je deze goed inpakt. Ben je benieuwd naar hoe je dit het beste kunt doen? In dit artikel geven we een aantal tips.

Markeer verhuisdozen waarin breekbare spullen inzitten
Waarschijnlijk helpen er meerdere mensen mee met verhuizen en niet iedereen kan ruiken dat er breekbare spullen in bepaalde dozen zitten. Wanneer je breekbare dingen in een verhuisdoos hebt gedaan en deze dichtgeplakt hebt, is het dus slim om ook even op de doos zelf te schrijven dat er breekbare spullen in zitten. Je voorkomt hiermee dat meehelpende mensen er geen erg in hebben, hardhandig met verhuisdozen omgaan en per ongeluk je spullen kapot maken.

Papier gebruiken voor het beschermen van breekbare items
Papier is handig om breekbare spullen te beschermen. Je kunt bijvoorbeeld krantenpapier, keukenpapier of wc-papier gebruiken. Zo kun je om een kristallen beeldje prima krantenpapier of een groot stuk keukenpapier wikkelen. Papier zorgt voor een extra beschermlaagje, waardoor het glas minder snel kapot zal gaan. Na het inwikkelen van papier, kun je de breekbare spullen zonder zorgen in de verhuisdoos stoppen.

Voor hele kwetsbare en breekbare spulletjes zoals dunne champagneglazen of vazen van dun glas, is noppenfolie of luchtkussenfolie (ook wel bubbeltjesplastic genoemd) de beste optie. Bubbeltjesplastic bevat een extra laagje lucht waardoor het beter in staat is om schokken op te vangen, vergeleken met papier.

Niet proppen
Vaak heb je de neiging om een verhuisdoos zo vol mogelijk te stoppen met spullen, maar dit is niet altijd heel slim. Dozen met niet-breekbare items zoals kleding mag best volgepropt zijn, maar bij een doos met breekbare spullen kun je dit beter niet doen. Te volle verhuisdozen met breekbare spullen lopen meer kans op beschadigingen tijdens de verhuizing.

Bonustip: huur een professionele verhuisbedrijf in
Tenslotte nog een extra tip voor als je gaat verhuizen: huur een professioneel verhuisbedrijf in! Zij kunnen je helpen om je breekbare bezittingen zo voorzichtig mogelijk naar je nieuwe woning te verhuizen. Professionele verhuisbedrijven hebben jarenlange ervaring met het vervoeren van breekbare spullen, dus zij weten echt wat ze doen. Zelfs de allergrootste breekbare en kwetsbare items kunnen zij zonder problemen veilig vervoeren!

Heb je slechts kleine breekbare spulletjes in huis, dan zul je misschien geen professioneel hulp nodig hebben. Maar heb jij bijvoorbeeld een antieke pianovleugel of dure kunstvoorwerpen zoals een schilderij of sculpturen die je graag naar je nieuwe woning wilt verhuizen? Een verhuisbedrijf helpt je graag bij het zorgvuldig inpakken en uitladen van deze uiterst kwetsbare en waardevolle items van grote omvang. Professionele ondersteuning kun je in dat geval dus zeker goed gebruiken.

Meer info: https://www.tpc-logistics.nl/