april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De voordelen van een bamboe tapijt

bamboe tapijt

We spotten steeds nieuwe interieurtrends. Sommigen bestaan uit oude pareltjes die een terugkeer maken, terwijl andere trends compleet nieuwe verschijningen zijn. Momenteel zien we een stijging in de populariteit van bamboe tapijt. Bamboe wordt tegenwoordig echt niet meer alleen in de tuin en in bloempotten gebruikt; er zijn nu zo veel binnenhuise toepassingen mogelijk! Denk aan bamboe vloeren, bamboe wanden, bamboe meubels en bamboe accessoires zoals lantaarns, placemats, stoelen, lampenkappen, hockers en andere gezellige items. Ook een bamboe tapijt wordt steeds vaker in huis gespot, en dat vinden wij leuk!

Bamboe tapijt in huis

Een bamboe tapijt staat in vrijwel elke interieur stijl. De mooie zacht bruine kleur van dit natuurlijke materiaal complimenteert de populaire inrichtingen van dezer dagen perfect. In een modern, of industrieel interieur brengt het wat warmte en gezelligheid naar voren, terwijl het in een Scandinavisch interieur een perfecte combinatie vormt met de andere natuurlijke materialen zoals hout. Een bamboe tapijt in combinatie met planten vormt een subtiele botanische vibe.

Duurzaam en stijlvol

bamboe interieur

Het gebruik van bamboe is enorm duurzaam. Het is een grassoort die snel groeit, waardoor er een constante aanvoer van dit product is zonder dat de natuur hieronder hoeft te leiden. Een boom heeft immers wel honderd jaar nodig om tot een groot formaat te groeien, erg zonde als die wordt omgehakt dus. Bamboe kan echter na een paar jaar al worden gekapt, waardoor dit een stuk duurzamer is. Daarnaast is een bamboe mat ook nog erg stijlvol. Het straalt uit dat je om de natuur geeft en een stukje hiervan naar binnen wilt brengen. Het brengt leven in huis, zonder dat het druk wordt.

Helemaal zen

Bamboe straalt rust en kalmte uit. Het is niet voor niks een populaire materiaalkeuze in de yoga en meditatie. In landen zoals Japan worden bamboe matjes van oudsher in huis gebruikt om op te zitten en te mediteren. De combinatie van duurzaamheid, natuur en stijl zorgt voor een perfecte combinatie.