juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

4 mooie woonaccessoires van natuurlijk materiaal

mooie jalozieen

Het toevoegen van natuurlijke woonaccessoires aan ons interieur, is een trend die we al enkele jaren zien. Natuurlijke woonaccessoires zijn zo populair omdat ze duurzaam zijn en ook nog eens heel stijlvol. Wij geven je 4 voorbeelden van mooie natuurlijke woondecoraties en accessoires.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieen zijn een perfect voorbeeld van woonaccessoires van natuurlijk materiaal. Mooie horizontale jaloezieen geven je woning een natuurlijk, warm en luxe uitstraling. Het hout heeft een robuust effect en geeft een landelijke sfeer aan je woning. Een ander pluspunt is dat je met deze vorm van raamdecoratie kun je zelf de lichtinval in je kamer reguleren. Houten jaloezieen passen bovendien heel goed bij een houten vloer of houten meubels. Houten jaloezieen heb je in allerlei kleuren, zo heb je bijvoorbeeld Houten jaloezieen in de kleur grijs.

Tegenwoordig zien we steeds vaker natuurlijke wanddecoratie terug in het interieur. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan schelpen en stenen. Het leukst is natuurlijk als je deze objecten zelf hebt gevonden op bijvoorbeeld een vakantie. Dan heb je er ook nog eens mooie herinneringen aan. Wollen gewoven wandkleden aan de muur zijn ook heel hip.

houten jaloezieën

Bamboe meubels

Bamboe of rotan meubels zijn ook helemaal in. Bamboe stoeltjes, tafels en krantenbakken zijn bijvoorbeeld helemaal hip. Bamboe geeft een tropisch tintje aan je huis en past goed bij kleuren als groen, blauw en zand. Ook staat bamboe goed naast planten.

Kurken vloer

Kurk zien we ook steeds meer terug in het hedendaagse interieur. Kurk is een natuurlijk materiaal dat uitermate geschikt is voor vloeren. Het voelt warm en zacht aan en is makkelijk schoon te maken.

Natuurlijke vloerkleden

Natuurlijke vloerkleden heb je in allerlei soorten, maten, kleuren en materialen. Zo heb je bijvoorbeeld juten en katoenen vloerkleden. Deze kun je eenvoudig zelf maken als je een beetje creatief bent. Ze hebben een optimaal knus effect op je woonkamer.