juni 7, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Verschillen tussen een klopboormachine en boorhamer

klopboormachine en boorhamer

klopboormachine en boorhamer

Je huis is grondig gerenoveerd en verbouwd, alleen de finishing touch moet er nog voor zorgen dat deze klus geklaard is. Het plaatsen van plinten, schilderen van muren en het boren van gaten om diverse wandmeubels en accessoires op te hangen moet nog gebeuren. Voor het boren van de gaten heb je uiteraard goed gereedschap nodig om je muren te beschermen, maar ook te zorgen voor je eigen veiligheid en het mooiste resultaat. Je twijfelt tussen het gebruik van een klopboormachine of boorhamer. Hieronder beschrijven wij de verschillen tussen een klopboormachine en een boorhamer zodat je ervoor kunt zorgen dat de laatste zaken in huis snel afgerond kunnen worden.

 

Tip: op zoek naar gereedschap van de beste kwaliteit? Bezoek eens de webshop van Duspra voor een uitgebreid assortiment gereedschappen van A-kwaliteit. 

Werking klopboormachine

Een klopboormechanisme werkt pas als er tegengas wordt gegeven. De kloppende beweging wordt afgegeven doordat bij gebruik van de machine de ronde, gekartelde schijf die gemonteerd is op de as, een andere ronde schijf in de machine vastgrijpt. De rotatie hiervan zorgt voor de klopbeweging. Een klopboormachine is uitermate geschikt om te boren in zachtere materiaalsoorten zoals metaal, zacht steen of hout. Bij deze machine maak je gebruik van een snelspanboorkop waar vele soorten boren op passen.

Werking boorhamer

Bij een boorhamer wordt de kracht direct overgebracht op de boor. Dit in tegenstelling tot de werking van de klopboormachine. Hierdoor is een boorhamer veel geschikter voor zwaardere klussen of boren in harde materialen zoals beton en hard steen. Gebruik je de boorhamer in zachte materiaalsoorten, dan heb je kans dat de materialen beschadigen door de enorme kracht die een boorhamer af kan geven. Een boorhamer bevat een aansluiting voor SDS Plus of SDS Max boren. Check van tevoren wat voor aansluiting jouw boorhamer heeft. Een boorhamer kan zowel pneumatisch, gesnoerd of op accu aangedreven worden. Door een pneumatisch boormachine via Duspra.nl te bestellen weet je zeker dat je goed zit.

 

Ga je dus vooral aan de slag met het boren van gaten in zacht materiaal? Kies dan voor een klopboormachine. Voor het zwaardere werk in harde materialen ligt de voorkeur altijd bij een boorhamer. Een klopboormachine kan hiervoor simpelweg niet voldoende kracht leveren om de klus te klaren.