mei 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat zijn de werkzaamheden van een schilder?

werkzaamheden schilder

werkzaamheden schilder

Een schilder schildert natuurlijk. Maar het werk van een schilder gaat veel dieper dan veel mensen denken. Schilders zorgen namelijk voor onderhoud, knappen veel dingen op en verzorgen de bekleding op veel wanden. Iedereen heeft in of aan huis wel delen of producten die door een schilder zijn bewerkt. Er is tegenwoordig steeds meer vraag naar schilders. Heb jij interesse om schilder te worden? Of wil je meer te weten komen over het beroep? Hieronder lees je alle werkzaamheden van een schilder!

Wat doet een schilder?

Een schilder is iemand die verschillende materialen voorziet van een laag verf. Denk hierbij aan materialen zoals hout, beton, kunststof of metaal. Veel schilders krijgen de opdracht om bestaande schilderwerken te onderhouden, maar er zijn ook vaak opdrachten voor nieuwbouw schilderwerken. Een andere opdracht is reparatie schilderwerk. Schilderwerken kunnen aan losse objecten zijn, zoals meubels en deuren, maar schilders behangen bijvoorbeeld ook muren. Daarnaast vallen onder het schilderen ook het afkrabben, plamuren, gronden en afplakken. Dit zie je vaak bij onderhoud van kozijnen of deuren. Ook worden schilders veelal ingezet bij vastgoedonderhoud projecten. Bij Liber Personeel zijn ze gespecialiseerd op dit gebied. 

Waar werken schilders?

Schilders kunnen werken voor een bedrijf, maar een aantal schilders werken als zzp’er. Je werkt als schilder meestal in opdracht van andere bedrijven of particulieren. Denk bijvoorbeeld aan schilderen in nieuwbouwwoningen, hierbij werk je dus voor andere bedrijven. Bij iemand thuis behangen is natuurlijk in opdracht van een particulier. Werkzaamheden worden zowel binnen als buiten verricht.

Hoe ziet de dag eruit?

Schilders beleven iedere dag weer iets anders. De ene dag moet je naar een buitenlocatie, de andere dag ga je binnen aan het werk. De ene keer moet je een muur behangen, terwijl je de andere keer de kozijnen moet afplakken en plamuren. De locaties en werkzaamheden wisselen elkaar continu af. Vaak ga je naar de klant toe en bespreek je met hem of haar wat er moet gebeuren. Direct daarna ga je aan de slag met de klus en aan het einde van de dag ben je alweer klaar.

 

Ben je enthousiast over het schilderen en heb je interesse om zelf schilder te worden? Neem eens een kijkje bij de schilder vacatures op LiberPersoneel.nl!

Wat heb je nodig om schilder te worden?

Er zijn meerdere schildersopleidingen te volgen. Naast een diploma zijn er meer dingen die goed van pas komen tijdens het schilderen. Denk bijvoorbeeld aan inzicht, discipline en accuratesse. Het is als schilder belangrijk om een nette afwerking te hebben en je klanten tevreden te houden.