juli 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Problemen met je riool? Loop er niet mee door!

last van een verstopt rioolputje

last van een verstopt rioolputje

Je hebt er al weken last van, je doucheputje loopt niet goed door en eigenlijk loopt het water in je gootsteen ook niet goed weg. Maar je hebt geen tijd om er iets aan te doen en eigenlijk geen zin om een vreemde in huis te halen. Maar blijf hier niet te lang mee doorlopen, dit kan leiden tot ernstige schade aan je leidingen! Breek er je hoofd niet langer over, maar kies voor riolering ontstopping Den Haag!

Leidingen onderhouden

Wanneer je een oudere woning hebt of al langere tijd in hetzelfde huis woont en verder nog nooit iets aan de leidingen hebt gedaan, kan het zijn dat er meerdere leidingen tegelijk verstopt raken. Een verstopping is niet altijd iets acuuts, vaak is het het gevolg van langdurig gebruik. Op een gegeven moment zorgen alle resten samen voor een verstopping. Doordat de meeste leidingen in huis ongeveer even zwaar worden belast, is het dus goed mogelijk dat er meerdere verstoppingen tegelijk of vlak na elkaar ontstaan. Het is dan ook goed om periodiek je leidingen te laten controleren en schoon te laten spuiten, dit voorkomt verstoppingen. Je kunt dit zien als de APK voor je leidingen, het is belangrijk om ze te controleren zodat je niet met problemen komt te zitten.

Toch een verstopping

Is er toch een leiding verstopt? Probeer dit dan zo snel mogelijk te verhelpen. Dit kun je zelf doen met behulp van een plopper, ontstoppingsmiddelen of een zelfgemaakte mix van soda en azijn die je met kokend water door de leidingen spoelt. De kans is echter groot dat je niet het volledige probleem oplost met deze methoden, het is namelijk moeilijk te achterhalen of heel de verstopping verholpen is. Vaak blijft een deel van de verstopping in de leiding achter en is verstopping binnen de kortste keren terug. Vaak is de beste oplossing het inschakelen van een vakman.

Verstopping snel verholpen

Om zo snel mogelijk van je verstopping af te zijn, is het verstandig om een lokale vakman in te schakelen. Zij zijn bekend met problemen aan de lokale riolering, kunnen snel bij je thuis zijn en met de juiste middelen ben je vaak dezelfde dag nog van je probleem af. De vakman doet eerst een inspectie om het probleem in kaart te brengen, daarna zal hij aan de slag gaan met het ontstoppen. Doordat dit voor hun dagelijks werk is, zijn de meeste verstoppingen binnen een mum van tijd verholpen. Hier kun je zelf niet voor staan vechten, de zogenaamde ontstoppingsmiddelen die je in de winkel kunt kopen zijn behoorlijk prijzig en lossen het probleem niet volledig op. Voor iets meer geld heb je een vakman bij je thuis die naast het oplossen van het probleem je ook tips geeft hoe je dit voortaan kunt voorkomen.