juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Last van een verstopt riool

rioolwerk verstopt

rioolwerk verstopt

Een jaar geleden kochten wij een huis in Amsterdam. Een oud pand, voor ons allebei een droom! Maar al snel bleek dat het niet alleen maar leuk was. Het doucheputje liep minder goed door en het bad liep nauwelijks leeg. Gelukkig kwamen wij al snel uit bij rioolservice in Amsterdam

Verstopping zelf oplossen

In eerste instantie waren we van plan om de verstopping zelf te verhelpen. We hadden een ontstoppingsmiddel in huis gehaald en waren al met de plopper in de weer geweest. Daarnaast hadden we gelezen dat een combinatie van soda en azijn de verstopping ook kon verhelpen wanneer dit met kokend water in de leiding werd gegoten. Het leek hierna iets beter te gaan, het water stroomde weer goed weg. Maar na een week waren de problemen terug en leek het zelfs erger te worden. Op dat moment hebben we de keuze gemaakt om iemand met ervaring in te schakelen. 

verstopt rioolwerk
verstopt rioolwerk

Lokale vakman

Het voordeel was dat het een lokale vakman was en hij binnen een paar uur op de stoep stond. Doordat hij altijd in de regio Amsterdam werkzaam is, is hij op de hoogte van de staat van het riool. Na een inspectie met een camera was het probleem gelukkig al snel gevonden. Door jarenlang intensief van het riool was er een ophoping van vuil ontstaan. Dit was voor ons goed nieuws want wij hadden ook gelezen dat het kon zijn dat de leiding kapot kon zijn en vervangen moest worden.

De vakman aan het werk

Na de inspectie heeft de vakman een plan van aanpak voor ons opgesteld waarin hij precies uitlegde wat hij ging doen, hoe lang hij bezig zou zijn en wat het zou gaan kosten. Doordat het ging om een verstopping door vuil, was het probleem snel verholpen. Met een ontstoppingsveer werd de ophoping doorbroken, na het ontstoppen werd de leiding goed schoon gespoeld zodat het probleem niet snel weer terug komt. Achteraf gaf hij ons nog een aantal tips waar we eigenlijk nooit mee bezig waren geweest. De hoeveelheid haar die in het doucheputje kan al snel zorgen voor verstopping. Dit in combinatie met zeep en vuilresten vormt al snel een opstopping. Zijn belangrijkste tip was om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk haar in het putje terecht komt en het zeefje bij het afvoerputje regelmatig schoon te maken. Inmiddels zijn we een half jaar verder en loopt het water nog steeds uitstekend weg! Wat ons betreft was rioolservice in Amsterdam een uitstekende keuze voor het verhelpen van ons probleem.