Een voorzetwand plaatsen? Lees in dit artikel wanneer je het beste kunt kiezen voor een voorzetwand, wat de functies ervan kunnen zijn en hoe je een voorzetwand kan plaatsen. Voorzetwanden worden zowel bij renovatie als nieuwbouw gebruikt en kunnen gebruikt worden om verschillende functies.
Welke functie heeft jouw voorzetwand?
Een voorzetwand kan geplaatst worden om verschillende functies, voordat je een wand gaat plaatsen is het verstandig om goed na te denken waarvoor de wand zal dienen. Hieronder hebben we de drie meest voorkomende redenen om te kiezen voor een voorzetwand op een rijtje gezet.
Wegwerken oude muur
Het visuele aspect is een van de meeste voorkomende redenen om te kiezen voor een voorzetwand. Heb je een minder mooie muur in je woning? Dan kan je deze eenvoudig en snel verbergen door een voorzetwand te plaatsen. Zo creëer je gemakkelijk een strakke muur. Echter moet de oude muur die je wil verbergen wel in goede staat zijn. Anders kan dit later voor problemen zorgen. Bijvoorbeeld opstijgend vocht verbergen met een voorzetwand is dus geen goed idee.
Wegwerken van technisch materiaal
Een voorzetwand is ook ideaal om bedradingen, isolatie, leidingen en andere technische voorzieningen te verbergen. Wel is het verstandig om een inspectieluik te verwerken in de wand, zo kan je altijd bij de kabels en schakelaars voor onderhoud. Soms is het nodig om het technische materiaal te verleggen zodat je bij onderhoud overal bij kan onder het inspectieluik.
Isolatie
Wil je de geluids- en warmteisolatie van je woning verbeteren? Ook dan kan een voorzetwand handig zijn. Tussen de nieuwe wand en de oude muur kan je isolatie verwerken. Zo verbeter je relatief gemakkelijk de isolatie van je woning. Vooral cellenbetonblokken, ook wel gyproc genoemd, zijn erg isolerend. Een gyproc voorzetwand plaatsen is dus een goede optie voor betere isolatie in je woning.
Meer verhalen
7x ideeën voor leuke wanddecoratie
Zwarte Shutters op Maat: Een Tijdloze Revolutie in Raamdecoratie
Het installatieproces van een airconditioningsysteem: waar moet je op letten?