juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Verlichting in huis is belangrijk voor het wooncomfort
Licht in huis is zeer belangrijk voor uw gemoedsrust, door voldoende licht te hebben, zal je minder snel echt slecht voelen en zal je meer energie overhouden. Voldoende licht in huis zorgt er ook voor dat je in eens wakker bent en dat je goed uit je bed kan geraken ’s ochtends. Ook voor vitamine D is licht ook zeer belangrijk. Waar we wonen zijn de dagen in de winter al niet te lang en brengen we het grootste deel van onze dag op het werk door. Waardoor het toch ook belangrijk is dat als je thuiskomt toch in een gezellige woonst kan thuiskomen, waar je je echt thuis voelt, waar je je niet ergert aan het “te weinig licht in huis” en waar je gezellig jezelf kan zijn.
Lampen zijn er in allerlei soorten en maten

Alternatieven voor natuurlijk licht

Natuurlijk licht is een van het beste licht, dit is het gezondste soort licht om in te leven en het geeft ook vitamine D. Echter kunnen we niet enkel leven met natuurlijk licht, vooral tijdens de wintermaanden is dit bijna onmogelijk. Vandaar dat het goed is om natuurlijk licht zo goed mogelijk na te bootsen. Dat is niet eenvoudig, veel soorten licht zorgen er namelijk voor dat je ogen al snel uitgeput geraken en je op die manier ook niet optimaal functioneert.

LED-verlichting

LED-verlichting is een goed alternatief, het is goed voor het milieu door het lage verbruik, LED-verlichting gaat ook zeer lang mee en je hebt er veel keuze mogelijkheden in. In LED-verlichting zijn er namelijk zoveel kleurschakeringen mogelijk, dat je bijna niet meer weet welke te kiezen.
Met LED-verlichting kan je veel doen, het kan je huis alvast een stuk gezelliger maken en een goede verlichting kan ook jouw dagen gelukkiger, draaglijker en minder zwaar maken. Als je thuis komt van een lange werkdag, wens je daarna ook nog iets te doen, maar als jouw huis helemaal donker is, heb je daar vaak ook niet meer zoveel zin in, dus neem je om die reden niet altijd de tijd om eens goed te ontspannen. Goede verlichting in huis is dan ook belangrijk, wanneer je het niet kan creëren door natuurlijk licht in huis te laten, kan je beroep doen op andere alternatieven (kunstverlichting).