mei 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Metaal geeft uw woning of pand een karakteristieke uitstraling

metaal

metaal

Overweegt u een nieuwe dak- en gevelbekleding te laten plaatsen voor uw pand of woning in Eindhoven? Dan kunt u kiezen uit veel verschillende materialen. Overweeg dan om te kiezen voor een dak- en gevelbekleding van metaal. De vraag naar metaal in de regio Eindhoven is de afgelopen jaren flink gestegen. Niet alleen beschermd en isoleert een metalen dak- en gevelbekleding uw pand, maar het geeft uw woning of pand ook een frisse en karakteristieke uitstraling. Metaal is te verkrijgen in verschillende soorten, bijvoorbeeld lood, zink, aluminium of koper. Veel van deze metaalsoorten zijn geschikt voor metaalbewerking Eindhoven. U kunt ervoor kiezen om het metaal te laten coaten, zagen, kralen, knippen, lassen of zetten. 

De ideale eigenschappen van zink

Zetten is een plaatbewerkingstechniek waarbij het materiaal middels een kantbank, zetbank of bankschroef in een andere, en dus gewenste, vorm wordt gebogen. Doordat er nauwkeurige hoeken kunnen worden aangebracht krijgt u een product dat perfect aansluit op uw dak. Zink op maat is een veel gebruikt materiaal voor zetwerk door zijn ideale eigenschappen. Het materiaal is makkelijk te bewerken, waardoor vrijwel elke vorm gerealiseerd kan worden. Daarnaast heeft zink een ontzettende lange levensduur en is onderhoud niet noodzakelijk. Een prettige bijkomstigheid van zetten is dat de materialen niet aan elkaar gelast hoeven te worden, dit is minder tijdrovend en de afwerking is een stuk netter. 

metaalbewerking
metaalbewerking

De extreem lange levensduur van zink

Zetwerk op maat wordt tegenwoordig veelvuldig toegepast in de daken- en bouwindustrie. Doordat zink eenvoudig te bewerken is kunnen er veel verschillende producten van worden gemaakt. Zo worden dakranden, daktrimmen, waterslagen, afdekkappen en dakgoten vaak van zink gemaakt. Vooral de lange levensduur van zink zorgt ervoor dat het materiaal veelvuldig wordt toegepast. Onder normale omstandigheden is de levensduur van zink 50 jaar of meer. Na deze jaren heeft het nog steeds dezelfde eigenschappen. Het veroudert niet, wordt niet broos en is makkelijk te repareren. En wanneer zink aan het eind van zijn levensduur zit is het nog 100% recyclebaar. U hoeft zich dus lang geen zorgen te maken over uw dak. 

Bent u opzoek naar metaal Eindhoven?

Bent u op zoek naar metaal Eindhoven? Of bent u benieuwd welke metaalsoort of welke metaalbewerking voor uw woning of pand het meest geschikt is? Ga dan langs bij een metaalbewerkingsbedrijf bij u in de buurt. Hier kan een expert met u meekijken naar uw pand of woning en uw wensen hiervoor. Naar aanleiding hiervan kunnen zij u een metaalsoort of toepassing adviseren. Tevens kunnen zij u voorzien van meer informatie over verschillende metaalsoorten en toepassingen. De meeste metaalbewerkingsbedrijven in Eindhoven en de regio hebben een machinepark in eigen beheer. Hierdoor zijn zij in staat om producten snel bij u te leveren. Hierdoor ervaart u de beste service.