april 8, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Een Senco tacker is er voor iedere klusser

Senco tacker

Tackers zijn in de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid, en dat is niet zonder goede reden! Een Senco tacker is namelijk onwijs handig om meerdere materialen aan elkaar te bevestigen. Sommige doe-het-zelvers noemen tackers dan ook wel liefkozend ‘de betere versie van een nietmachine’. Misschien heb je al wel eens nagedacht over het aanschaffen van een Senco tacker, maar wist je nog niet precies wat het was, of had je nog de nodige twijfels over het gebruik ervan. Het aanschaffen van een tacker is immers niet goedkoop, dus het is belangrijk om precies te weten wat de machine precies doet. Om je een beetje te helpen hebben wij de drie grootste voordelen voor je op een rijtje gezet. Met deze informatie op zak kan jij vervolgens rustig kijken of dit de juiste aankoop is voor jou, en welke Senco tacker je wilt aanschaffen!

Het gebruik van een tacker bespaart tijd 

Er zijn verschillende soorten tackers op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een nietpistool en het Senco spijkerpistool. Een nietpistool spreekt natuurlijk voor zich, maar een spijkerpistool is voor veel mensen nog een vraagteken. Een spijkerpistool is zeer geschikt om houten materialen aan elkaar te schieten. Dat wil zeggen dat je dus niet langer een spijker in het materiaal hoeft te slaan. In plaats daarvan kun je met het gebruik van een spijkerpistool in één keer een spijker in het materiaal schieten. Zoals je misschien wel ziet bespaart dit je dus behoorlijk veel tijd. Vooral bij grote projecten zoals boekenkasten of tafels kan een spijkerpistool je zo meerdere minuten schelen. 

Thuis klussen
Thuis klussen met een Senco Tacker

Deze tacker komt in een mooie kist 

Eerlijk is eerlijk; we zijn allemaal dol op een beetje gemak. Zeker wanneer het aankomt op zware doe-het-zelf klussen. Gelukkig komen de Senco tackers allemaal in hun eigen kist. Geen gesjouw meer met grote gereedschapskisten terwijl je alleen de tacker nodig hebt. En je hoeft je nieuwe tacker niet op te bergen tussen je oude gereedschap. In plaats daarvan kun je jouw nieuwe Senco materiaal netjes opbergen in zijn eigen kist. De kist is voorzien van het nodige beschermingsmateriaal, zodat je de tacker netjes en veilig weer kunt opbergen na gebruik. 

De Senco tacker is zeer nauwkeurig 

Stel je voor: je wilt een boekenkast maken en hebt netjes de puntjes getekend waar de spijker moet komen. Helaas sla je mis, en nu heb je de spijker nét naast het stipje getikt. Dit is voor veel doe-het-zelvers helaas een grote frustratie. Maar met de komst van de Senco tacker of het spijkerpistool is dit verleden tijd. Je kunt het pistool namelijk precies plaatsen op de plek waar je de spijker of het nietje wilt hebben zitten. Omdat het spijkerpistool zwaarder is dan een spijker zelf, zal hij niet snel van koers veranderen. Ook niet als je hand een klein beetje trilt. In tegenstelling tot de hamer en de spijker blijft het spijkerpistool op zijn plek staan, waardoor je snel en gemakkelijk de spijker in het materiaal schiet. Want laten we eerlijk zijn: hoewel niemand anders het ziet, zien wij nog altijd dat kleine zwarte stipje naast de spijker.