juli 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

5 tips voor het onderhoud van een laminaatvloer

onderhoud laminaatvloer

onderhoud laminaatvloer

Laminaatvloeren worden steeds populairder vanwege de vele voordelen die bij deze vloersoort komen kijken. Naast de stevigheid van de vloer is laminaat ook zeer gemakkelijk te onderhouden. Ga door met lezen voor 5 handige tips die je kunt gebruiken voor het onderhoud van een laminaatvloer.

Tip 1: Koop een goede deurmat

De meest belangrijke tip die je kunt krijgen voor het onderhouden van je laminaatvloer is het kopen van een goede deurmat. De deurmat beschermt de laminaatvloer namelijk tegen zaken zoals zand en stenen die onder de schoenen blijven zitten en de vloer flink kunnen beschadigen tijdens het lopen. Er bestaan een aantal vloeronderhoudsproducten die je kunt gebruiken om kleine krasjes te verwijderen, maar pas op met grote krassen die de toplaag beschadigen.

Tip 2: Droog schoonmaken

Maak de laminaatvloer op een droge manier schoon bijvoorbeeld met de stofzuiger door voor een zachte borstel te kiezen. Zorg ervoor dat je na elke stofzuigbeurt de borstel schoonmaakt om te voorkomen dat scherpe steentjes krassen kunnen veroorzaken in de vloer tijdens de volgende stofzuigbeurt.

Tip 3: Nat schoonmaken

Als je toch kiest voor nat schoonmaken, gebruik dan een licht vochtige microvezeldoek die je eerst goed uitwringt. Een overvloed aan water kan vochtproblemen veroorzaken als vocht per ongeluk tussen de spleten van de laminaatplanken komt.

laminaatvloer
Mooie laminaatvloer goed onderhouden

Tip 4: Vermijd chemische schoonmaakmiddelen

Gebruik bij voorkeur een allesreiniger in plaats van chemische schoonmaakmiddelen of groene zeep. Deze middelen zorg ervoor dat de vloer er dof gaat uitzien. Ook een stoomreiniger is niet aan te raden om uitzetting te voorkomen.

Tip 5: Vlekken verwijderen

Verwijder vlekken op de vloer direct door een licht vochtige doek te gebruiken in combinatie met wat allesreiniger. In geval van hardnekkige vlekken is het gebruik van aceton aan te raden. Gebruik vloeronderhoudsproducten geschikt voor laminaat om vlekken te verwijderen.

Heb je een laminaatvloer en wil je deze zo goed mogelijk onderhouden? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een specialist. Een specialist kan je ook van deskundig advies voorzien over de mogelijkheden. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar het onderhoud van je laminaatvloer.