mei 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat zijn typeplaatjes en wat kun je er mee?

Typeplaatjes

Typeplaatjes

Typeplaatjes zijn plaatjes die vaak op machines worden gemonteerd. Op een typeplaatje worden vaak de verplichte vermeldingen van de Europese regelgeving vermeld. Denk bijvoorbeeld aan het modelnummer. Je vindt de plaatjes dus terug op allerlei verschillende machines. Denk bijvoorbeeld aan grote machines voor in fabrieken, maar ook aan wasmachines, magnetrons, koffieautomaten, afwasmachines, bedieningspanelen, ovens, fornuizen, afzuigkappen en stofzuigers. In dit artikel zullen we je wat meer vertellen over typeplaatjes en wat je er mee kan. Wat kan je op een typeplaatje zetten en wat moet je verplicht op je typeplaatje te zetten? Na het lezen van dit artikel weet je het als het goed is allemaal!

De verplichte onderdelen van het typeplaatje

Op een typeplaatje moeten een aantal verplichte onderdelen staan. Dit is een onderdeel uit de Europese regelgeving. Het is dus noodzakelijk om je hier aan te houden, om zo eventuele consequenties te vermijden. Want dat wil je natuurlijk niet en is bovendien volstrekt onnodig. Als je wat meer wil weten over welke regelgeving er voor jouw typeplaatje geldt, dan kan je daar gemakkelijk even naar googlen. Zo weet je precies aan welke eisen hij moet voldoen. Wat moet er bijvoorbeeld verplicht opstaan, welke onderdelen zijn essentieel? Door je even goed in de regels rondom typeplaatjes te verdiepen, voorkom je dat er zich problemen voordoen omtrent de regelgeving.

Je merk promoten middels het typeplaatje

Zoals in de vorige alinea is beschreven, zijn er een aantal verplichte onderdelen waar jouw typeplaatje aan moet voldoen. Maar daarnaast kan je natuurlijk ook nog andere dingen op het typeplaatje laten graveren. Denk bijvoorbeeld aan het logo van jouw merk of bedrijf. Zo kan je het typeplaatje ook gebruiken als promotiemiddel. Het laat de identiteit van je bedrijf zien. Daarnaast staat het professioneel. Zo wordt een typeplaatje niet alleen een verplichting, maar ook een mooie toevoeging aan jouw machine. Hopelijk ben je nu goed op de hoogte over het typeplaatje en wat je er mee kan. Klik hier als je meer wil weten over het typeplaatje en zijn mogelijkheden.