juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

3 x wat te doen in Hoogeveen

Tandem

Tandem

Hoogeveen is een stad (en gemeente) in de provincie Drenthe. Met ruim 55.000 inwoners en 11 woonkernen is dit een stad die je niet zomaar aan je voorbij moet laten gaan. Hoogeveen heeft namelijk alles wat je maar wenst. Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een dagje uit of ben je van plan om in de omgeving te gaan wonen en wil je je oriënteren? Lees dan snel verder. In dit artikel neem ik je namelijk mee in de leukste dingen die je kunt doen in (en om) Hoogeveen. 

Dichtbij de natuur

De provincie Drenthe staat bekend om haar prachtige natuurgebieden. Wonen in Hoogeveen of een weekendje in deze omgeving biedt dan ook meer dan de stad alleen. Zo zit je op slechts een steenworp afstand van het Nationaal Park Dwingelderveld, waar je heerlijk de rust op kunt zoeken tijdens een mooie wandeling. Maar ook Echtenerzand en Gijsselterkoelen zijn prachtige natuurreservaten om eens naartoe te gaan. Misschien spot je tijdens je wandeling nog één van de wilde koeien of andere dieren. Aan natuur in ieder geval geen gebrek in deze omgeving! En ook aan de kinderen is gedacht, in Echten heb je namelijk het Roekpad: een speelbos en belevingspad. 

Voor de thrillseekers

Ben je op zoek naar een beetje actie in de omgeving? Daarvoor is Hoogeveen ook uitstekend geschikt. Hoogeveen heeft namelijk een eigen skydive centrum, waar je een gave tandemsprong kan maken. Zo kun je dat in ieder geval van je bucketlist strepen. Is uit een vliegtuig springen iets te veel actie voor jou, dan zijn er nog voldoende alternatieven. Zo kun je in de omgeving van Hoogeveen ook heel goed fietsen en mountainbiken, maar heeft het ook een eigen escape room (The Basement). Hier kun je samen met je vrienden ontsnappen uit een oude gemeente kluis. Het perfecte uitje voor een regenachtige dag. 

Aan het water

Ook voor het strandgevoel kun je prima in Hoogeveen wonen. Ik hoor je denken: maar Hoogeveen ligt toch helemaal niet bij een strand? Dat klopt, maar Hoogeveen heeft wel haar eigen strandje: Nijstad. Hier heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt om een heerlijke stranddag te beleven. Denk aan activiteiten op en om het water, zoals kanovaren, suppen, boogschieten en virtual reality spellen, maar ook aan heerlijk liggen op een zandstrand en lekker eten bij het paviljoen. Eén ding is zeker, hier ga je je niet snel vervelen.