juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Vintage meubels kopen met deze tips

vintage meubelen

Ben je net verhuisd en zoek je een leuke stijl of is het tijd om je huis weer eens helemaal anders in te gaan delen? Dan raden we zeker aan om te kijken naar de vintage stijl. Vintage is helemaal in en dat zal nog lang blijven. Met vintage breng je namelijk warme sfeer en nostalgie naar de ruimte. Daarnaast heb je met vintage een ruime keuze tussen allerlei stijlen en soorten meubels. Wil je dus je huis leuk aankleden met herinneringen aan het verleden en leuke oude meubels en accessoires zoals een vintage krat, lees dan hieronder onze tips voor het vintage meubels shoppen. 

Leuke meubels die je vintage kan kopen

Er zijn veel leuke vintage meubels om te kopen, zoals inderdaad een leuke vintage krat, of een leuke vintage lamp, vintage stoel of vintage krukje. Als je je huis aan wilt kleden met leuke vintage meubels, is het handig om een lijstje te maken met welke meubels je graag zou willen. Schrijf bijvoorbeeld per ruimte op welke leuke vintage meubels of aankleding je hier graag zou willen. Dan kun je daarna namelijk gericht op zoek naar de beste opties voor deze vintage meubels. 

vintage kratje

Let hierop als je vintage meubels gaat kopen

Als je vintage meubels gaat kopen is het wel belangrijk dat je op een aantal dingen let. Ten eerste is het belangrijk goed de kwaliteit van een vintage meubel te checken. Sommige kunnen namelijk echt al oud zijn. Dat hoeft niet perse te betekenen dat de kwaliteit slecht is, maar soms kan dat wel voorkomen. Check dus altijd even de kwaliteit van de meubels. Koop daarnaast bij goede verkopers in, zodat je ook zeker weet dat ze goede vintage meubels aanbieden. Lees daarnaast goed de reviews door als deze er zijn. Van andere gebruikers kun je namelijk veel leren.