juli 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Retro koffie met de techniek van nu

koffie maken

Wie gek is op retro en goede koffie, heeft aan de Bezzera Galatea een goed apparaat. Dit is een espressomachine van Bezzera, een merk dat al sinds 1901 koffieapparaten maakt van hoge kwaliteit. Het merk komt uit Milaan en je mag dan ook de Italiaanse koffie kwaliteit verwachten van dit professionele apparaat. Er zijn natuurlijk talloze opties voor een espressomachine, maar de Bezzera Galatea is er een met een retro look. Alleen de look dus. Dat betekent dat het apparaat wel gewoon voorzien is van de technieken van nu. Hoge kwaliteit in een retro jasje dus.

 

De details van de machine

De Bezzera Galatea heeft alles wat je nodig hebt voor een espressomachine. Zo kun je de druk zien van de stoomboiler en de druk tijdens het koffiezetten door de dubbele manometer. Het apparaat is ook voorzien van een warmtewisselaar, waardoor je tegelijkertijd gebruik kunt maken van de stomer en koffie kunt zetten. Zo maak je eenvoudig goede cappuccino’s en andere koffies met melk. Naast de stoompijp is er ook nog een kokend watertap, waarmee je eenvoudig thee kunt zetten. Boven op het apparaat kun je koffiekopjes verwarmen.

goede koffie maken

Retro koffiekopjes

Als je volledig voor de retro look wil gaan, is het natuurlijk wel zo leuk dat ook je koffiekopjes passen bij je retro espressomachine. Je kunt koffiekopjes van verschillende merken kopen. De meeste merken hebben daarnaast ook verschillende formaten koffiekopjes. Merken zijn bijvoorbeeld Rocket Espresso, Nuova Point, Ancap en Konitz. Het is ook mogelijk om te kiezen voor koffiekopjes van Bezzera zelf. Zo heb je een apparaat en koffiekopjes van hetzelfde merk. Bezzera kopjes zijn voorzien van een logo en ook bij Rocket Espresso kun je een opdruk op je koffiekopje verwachten.