juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

5 tips voor het kopen van de juiste aanhanger

tips kopen aanhanger

tips kopen aanhanger

Leen of huur je steeds regelmatiger een aanhanger om materialen te vervoeren? Dan wordt het misschien tijd om te investeren in een nieuwe aanhanger. Een aanhanger kopen is ontzettend handig als je regelmatig materialen wilt vervoeren. Maar waar moet je op letten bij aanschaf van een aanhanger? Je leest in dit blog wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Tip 1. Type aanhanger

Aanhangwagens zijn er in allerlei verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan kippers, autotransporters, bakwagens, plateauwagens en gesloten aanhangers. De populairste drie types zijn plateauwagens, multitransporters en gesloten aanhangers. Elk type aanhanger heeft zijn eigenschappen en voordelen. Bedenk bij aanschaf daarom goed waarvoor je de aanhanger voornamelijk wilt gebruiken en welk type aanhanger daarvoor de beste keuze is.

Tip 2. Dubbelas of enkelas

Een belangrijke keuze bij het kopen van een aanhanger is dubbelas of enkelas. Een enkelas aanhanger draagt het volledige gewicht op één as, waardoor dit type geschikt is voor het vervoeren van stevige materialen dat tegen een stootje kan. Bij een dubbele as wordt het gewicht verdeeld over twee assen, waardoor dit de beste keuze is voor als je vaker een zwaardere lading wilt vervoeren. 

 

aanhanger kopen
De keuze voor dubbelas of enkelas aanhanger

Tip 3. Geremd of ongeremd

Een andere keuze die je moet maken tussen een aanhangwagen met of zonder remsysteem. Een geremde aanhanger beschikt over een eigen remsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de aanhanger mee afremt wanneer het trekkende voertuig afremt. Dat maakt geremde aanhangers veiliger en stabieler dan ongeremde aanhangwagens. De remafstand van een geremd model is een stuk korter, echter kost dit type wel meer.

Tip 4. Open of gesloten

Vaak wordt er gekozen voor een open aanhanger. Open aanhangwagens zijn niet alleen goedkoper, maar er kan ook meer gewicht op geladen worden doordat de aanhanger zelf lichter van gewicht is. Het nadeel van een open type is dat de vracht blootgesteld wordt aan de weersomstandigheden, waardoor materialen nat kunnen worden. Is dat geen optie voor de materialen of spullen die je wilt gaan vervoeren? Dan kan je beter kiezen voor een gesloten aanhangwagen. Gesloten modellen bieden overigens ook een betere bescherming tegen diefstal.

Tip 5. Merk

Als je op zoek gaat naar een nieuwe of gebruikte aanhanger, dan heb je de keuze uit vele verschillende merken. Wij adviseren om altijd te kiezen voor een A-merk. Een aanhanger is een flinke investering, waardoor je beter voor kwaliteit kunt kiezen. De aanhangwagens van Hapert zijn absoluut een goede keuze. Deze modellen zijn ongekend sterk en hebben gaan jarenlang mee. Niet voor niets is dit merk al jaren marktleider van de Benelux op het gebied van aanhangwagens.