juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Een eco-keuken

ecologische keuken

ecologische keuken

Een ecologische keuken is een keuken die milieuvriendelijk en duurzaam is gemaakt. Deze keukens gaan heel lang mee en zijn recyclebaar aan het einde van de rit. Hout in deze keukens wordt van hoge kwaliteit vervaardigd. Puur natuur zonder dat er schadelijke chemische stoffen bij van te pas komen. Het belangrijkste van de eco-keuken is dat deze duurzaam en milieuvriendelijk is gefabriceerd. Er komen geen synthetische stoffen vrij die schadelijk zijn voor het eco-systeem.

Hoe wordt een eco-keuken gemaakt?

Er wordt streng geselecteerd op kwaliteitseisen. Eco-keukens worden gemaakt van alleen goed hout zoals fraaie kwaliteit eikenhout, noten, beuken, esdoorn en essenhout afkomstig uit bijvoorbeeld Noord-Amerikaanse en Europese bosbouw. Het hout wordt afgewerkt met biologische olie. Overige materialen die voor eco-keukens worden gebruikt zijn onder andere gerecycled keramiek, glas en steen. Maar ook FSC hout en eco beton. De keukenapparatuur is zeer energiezuinig. Een echte eco-keuken heeft energielabel A+++ enz. Deze categorie behoort tot de meest energiezuinige apparaten. Ook de keuze voor groene stroom draagt hier uiteraard aan bij. Ook watervoorzieningen zijn ingesteld als energiebesparend. We verbruiken erg veel water, meer dan nodig is. Door de zuinige energielabels heeft de eco-keuken ook een waterbesparende functie. De keuken is functioneel afgestemd als deze wordt gecombineerd net zuinige apparatuur. Dit kunnen onder andere zijn een volume stoombegrenzer voor de kraan, een mengkraan, elektronische kraan of een zelfsluitende kraan. Waterbesparende maatregelen zijn in een eco-keuken onmisbaar.

eco-keuken
Wat zijn de kenmerken van een eco-keuken?

Soorten eco-keukens en verschil met normale keukens

Stijlvolle eco keukens zijn onder andere een robuuste eikenhouten keuken gemaakt van duurzaam oud eikenhout wat recyclebaar is, een keuken van duurzaam steigerhout, hoogwaardige kwaliteit keramische of natuurstenen platen die worden ondersteund door de houten aanrechten. Eco-keukens bevatten in tegenstelling tot gewone keukens geen synthetisch bewerkt materiaal zoals PVC, kunststof, plastic, composiet, bewerkt ijzer en metaal. Eco-keukens zijn van materialen gebouwd die uit de natuur komen en waarbij geen synthetische fabricatie van te pas komt.