mei 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Nieuw gazon aanleggen? Kies dan voor graszoden!

Ben je van plan om een nieuw gazon aan te leggen? Dan heb je keuze uit het leggen van graszoden of zelf gras zaaien. Beide hebben hun voor- en nadelen. Toch kiezen voor mensen voor het leggen van kant-en-klare graszoden. Waarom? Dat vertellen we je in dit artikel.

Direct een groen gazon

Het grootste voordeel is dat je bij graszoden leggen direct een prachtig groen gazon hebt liggen. Als je ervoor kiest om zelf gras te zaaien dan moet je langer wachten voordat je resultaat ziet. Ook is het grote voordeel van graszoden leggen dat je na enkele dagen al gebruik van het gazon kunt maken. Bij het zaaien van gras duurt dat vaak enkele weken.

Gemakkelijk te leggen

Een ander voordeel van graszoden is dat deze grasmatten gemakkelijk en snel te leggen zijn. Als je graszoden hebt gekocht dan kun je ze vervolgens eenvoudig zelf leggen. Het is niet nodig om hiervoor een hovenier in te schakelen. Binnen enkele uren heb je een mooi groen gazon liggen. Het beste kan je graszoden leggen in mei. Dan begint het groeiseizoen, waardoor het gras goed kan groeien. Echter geldt bij graszoden dat je ze eigenlijk het hele jaar door tussen maart en november kan leggen. Enkel bij temperaturen rond het vriespunt of enorme hitte kunnen graszoden niet gelegd worden. 

graszoden voor nieuw gazon

Kwaliteit gazon

Een ander voordeel van graszoden is dat je eigenlijk direct een sterk gazon hebt liggen. Bij een ingezaaid gazon kunnen spelende kinderen funest zijn voor het gazon. Graszoden zijn zo sterk dat het gazon al snel gebruikt kan worden als speelgazon. Verder zijn graszoden enorm dichtbegroeid. Dit betekent niet alleen dat ze erg sterk zijn, maar ook dat je minder last van onkruid krijgt.

Graszoden kopen

Een nieuw gazon aanleggen en na het lezen van dit artikel overtuigd om te kiezen voor graszoden? In de webshop van Kuypers graszoden kan je gemakkelijk een bestelling plaatsen. Met meer dan 60 jaar ervaring kan je erop vertrouwen dat je topkwaliteit graszoden geleverd krijgt.