april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe bereid je je huis voor op de verkoop?

bezichtiging huis

bezichtiging huis

Wil je je huis verkopen? Dan is het belangrijk dat je je huis goed voorbereid op een bezichtiging. Als je mensen hebt die interesse in je huis hebben, zullen ze snel willen komen kijken om te kijken of het huis ze echt goed bevalt. Als je gebruik maakt van de diensten van een makelaar, zal diegene je waarschijnlijk al wel goed helpen om het huis voor te breiden. Zoek wel een makelaar met goede recensies, ga bijvoorbeeld je huis verkopen met Ludo van der Eijken. Hoe kan je je huis nou goed voorbereiden op de verkoop?

Ruim het huis goed op

Een eerste indruk is ook bij een huis heel belangrijk, bij een bezichtiging is het dan ook belangrijk dat het huis heel goed opgeruimd en netjes is. Dit geldt overigens ook niet alleen maar voor het huis zelf, ook de achter- en zeker de voortuin dienen netjes te zijn aangezien de voortuin vaak het eerste is wat je ziet. Om de kamers groter te laten lijken kun je onnodige spullen ook weghalen. Staat er bijvoorbeeld een hometrainer weg te stoffen op een kamer die niet veel gebruikt wordt, haal deze dan weg.

huis verkopen
Binnenkort je huis verkopen?

Een kleine reparatie doet wonderen

Als je op een bezichtiging gaat dan ga je ook opzoek naar eventuele gebreken aan het huis, als je tijdens een bezichtiging iets ziet wat kapot is ga je toch al snel afvragen of je allerlei andere gebreken over het hoofd ziet waardoor je gaat twijfelen. Dit wil je als verkoper natuurlijk voorkomen, als er kleine klusjes zijn die je kan doen zoals een deurklink die los zit vastmaken of een likje verf over een beschadiging aan een kozijn aanbrengen dan wordt dat altijd aangeraden

Breng rust in het huis

Het is ook belangrijk om voor een bezichtiging rust in het huis te brengen, zorg ervoor dat eventuele kinderen of huisdieren tijdelijk ergens anders kunnen verblijven. Buiten dat het bijdraagt aan hun rustigere sfeer kan het natuurlijk ook voorkomen dat de mensen die komen kijken absoluut niet van huisdieren houden en dat kan voor hen gelijk een negatief effect aan het huis geven.

Zorg dat het huis lekker ruikt

Dit wordt nog vaak onderschat, een lekkere geur kan ervoor zorgen dat iemand zich gelijk of sneller thuis voelt. Dit wordt zeker aangeraden wanneer je huisdieren in je huis hebt, we hebben eerder al aangeraden om deze tijdelijk ergens anders te laten verblijven maar het wordt ook zeker aangeraden om die geurtjes te verbergen.