juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De voordelen van een inloopdouche

inloopdouche badkamer

inloopdouche badkamer

Een inloopdouche geeft een meerwaarde aan je badkamer. Het straalt klasse en luxe uit. De voordelen van een inloopdouche zijn talrijk. Waarom zou je bijvoorbeeld je bestaande douchebak of zelfs je bad niet vervangen door een inloopdouche? Wil je woon inspiratie opdoen omtrent inloopdouches? Wij zochten voor jou de voordelen van een dergelijke douche en zetten ze hieronder op een rijtje.

  1. Een inloopdouche creëert ruimte

Een van de voordelen van een inloopdouche is dat ze ruim is. Je hebt veel bewegingsvrijheid omdat er geen wanden in je weg staan. Wil je toch een zekere afscherming zodat het water niet in de rest van de badkamer spat? Dan kun je met glazen wanden werken. Zij zijn heel dun ten opzichte van een muurtje, wat alweer ruimte bespaart.

  1. Makkelijk in onderhoud

Een inloopdouche vraagt weinig onderhoud. Als je er voor zorgt dat de wanden makkelijk afwasbaar zijn, is het schoonmaken van je douche een fluitje van een cent. Je maakt je douchebodem schoon met een dweil net zoals je de rest van je badkamer schoonmaakt.

inloopdouche
Een inloopdouche is makkelijk in onderhoud.
  1. Geen opstapje

Doordat de bodem van je inloopdouche gewoon een verlengde is van de vloer van je badkamer, heb je geen opstapje te overwinnen als je je douche inloopt. Dit is vooral veiliger voor bijvoorbeeld kinderen of senioren. Het risico op ongelukjes wordt beperkt.

  1. Zelf de grootte bepalen

In tegenstelling tot een douchebak, is een inloopdouche niet beperkt door afmetingen. Je maakt hem zo groot of zo klein je het zelf wilt. Woon inspiratie opdoen kun je makkelijk online. Bepaal zelf hoe je toekomstige inloopdouche er moet uitzien. Zo kun je bijvoorbeeld een heel ruime inloopdouche voor twee personen installeren. Of als je wat ouder bent en niet meer zo goed te been bent, kun je er feilloos een zitje in plaatsen.

  1. Eenvoudig en daardoor geschikt voor elke stijl

De meeste hedendaagse inloopdouches zijn voorzien van glazen wanden. Daardoor ogen ze heel sober, maar toch stijlvol. Het voordeel is dat ze bij elke stijl passen. Een inloopdouche gaat als het ware in de omgeving op. De vloer en de muren lopen gewoon door, zodat je douche perfect de stijl van de rest van je badkamer overneemt.