april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Woelmuizen verjagen uit huis

Heeft u last van ongewenste dieren in de tuin of merkt u sinds kort dat er molshopen verschijnen? Deze problemen en afstervende planten zijn soms een gevolg van de aanwezigheid van woelmuizen in uw tuin. Deze dieren lijken op mollen en doen veel hetzelfde. Ze gaan echter nog een stukje verder wat het nog een stukje vervelender maakt. We vertellen je graag wat meer over deze diertjes en wat nog belangrijker is; hoe je er vanaf kunt komen!

Woelmuizen en mollen

Als je last hebben dan dieren in de grond dan is de kans groot dat je te maken hebt met mollen of woelmuizen. Deze dieren begeven zich graag onder de grond omdat ze niet goed tegen ligt kunnen. Ze graven gangen in de grond om zich voort te kunnen bewegen. Het graven van deze gangen zorgt er helaas wel voor dat er veel lucht in de grond ontstaat. In het ergste geval kan dit leiden tot verzakkingen, molshopen die je gazon verpesten zit je natuurlijk ook niet op te wachten. Een woelmuis verjagen is nog een stukje urgenter omdat deze dieren knagen aan de wortels van de planten, deze kunnen er dood van gaan. Het is daarom zaak om zo snel mogelijk stappen te ondernemen om deze dieren te verjagen.

De beste oplossing

Om ongewenste dieren uit de tuin te verjagen zijn er talloze oplossingen bedacht, die één weer beter dan de ander. Vroeger waren er nog helemaal geen tools voor en was je afhankelijk van een mollen- of rattenvanger die je moest inhuren. Tegenwoordig wordt er bijvoorbeeld ook vaak gebruik gemaakt van elektrische punten die schokken veroorzaken.

De bovenstaande oplossingen schijnen allemaal in meer of mindere mate te werken. We hebben echter gemerkt dat het gebruik van carbid de meest diervriendelijke oplossing is, de dieren verdwijnen wel maar gaan niet dood van de vervelende geur die carbid veroorzaakt. Calciumcarbid is tegenwoordig de beste keuze als u deze methode wil toepassen.

Carbid over?

Heb je na het verjagen van de dieren nog carbid over? Wellicht kan je die tijdens oud en nieuw gebruiken om carbid te schieten!