mei 17, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Welke deur is geschikt voor uw woning?

kamerhoge deur woonkamer

kamerhoge deur woonkamer

Heeft u verbouwingsplannen voor uw woning of bent u op zoek naar een nieuwe stijl? Vergeet dan niet om na te denken over nieuwe deuren. Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende soorten deuren op de markt. Stalen deuren, aluminium deuren en ook de oude, vertrouwde houten deuren. Wanneer u dan uw soort deur heeft gekozen, zijn er natuurlijk ook nog erg veel verschillende stijlen. Wij helpen u met hulp van deze blog in het maken van een goed overwogen keuze voor uw woning.

Deuren met glas

Als u graag door uw deur wilt kunnen kijken naar een andere ruimte is een deur met glas natuurlijk aan te raden. Ook als u een donkere ruimte heeft kan een deur met glas uitkomst bieden. Door een deur met glas te plaatsen creëert u meer ruimte en licht. Wilt u niet teveel doorkijk? Dan kunt u kiezen voor een deur met een klein deel glas aan de bovenkant, of het glas in satinato uitgevoerd. Alles is mogelijk!

Kamerhoge deuren

Een kamerhoge deur geeft een prachtige, strakke uitstraling. Wanneer u nog een kozijn boven uw huidige deur heeft, kunt u deze (laten) verwijderen om zo een prachtige kamerhoge deur te laten plaatsen. Door het plaatsen van een kamerhoge deur hoeft u geen rekening meer te houden met licht boven uw deur. Ook heeft u met een kamerhoge deur een prachtig ruimtelijk effect.

kamerhoge deur
Kies voor een kamerhoge deur

Moderne deuren

Tegenwoordig is er veel vraag naar zogenaamde moderne deuren. Maar wat is een moderne deur precies? Moderne deuren worden gekenmerkt door hun strakke lijnen en rechte profielen. Vaak zijn er rechte patronen te vinden op een moderne deur, en soms wordt er ook met glas gewerkt. Moderne deuren passen perfect bij onzichtbare scharnieren, RVS schuifsystemen en prachtig deurbeslag, bijvoorbeeld van dauby.

Extra’s

Een prachtige deurkruk kan jouw deur helemaal afmaken. Exclusieve deurkrukken van grote merken worden worden vaak deurbeslag genoemd. Populaire merken zijn bijvoorbeeld Dauby, Formani en Piet Boon. Een goed gekozen deurbeslag laat zien dat je een goede stijl hebt. Deurbeslag is te vinden in allerlei vormen en maten. Zowel moderne, landelijke of industriële deurkrukken zijn overal te vinden.

Verder maakt een mooi kozijn uw nieuwe deur helemaal af. Kiest u voor stalen kozijnen, verdekte kozijnen of een deurkozijn combinatie? Een stalen kozijn past natuurlijk prachtig bij een stalen deur, maar kan ook prachtig zijn bij een authentieke houten deur. Een deurkozijn combinatie past altijd bij elkaar.