juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Je huis of bedrijfspand beveiligen met een sleutelplan

kiezen voor een sleutelplan

Je werkt in een grote organisatie met verschillende medewerkers. In principe vertrouw je al je medewerkers maar je kunt nooit het zekere voor het onzekere nemen. Misschien is er wel een kamer waar belangrijke documenten in opgeborgen liggen of een plek waar het geld ligt verborgen. In dit geval is het wellicht handig om verschillende sloten en sleutels te maken. Hierdoor krijgt een receptioniste bijvoorbeeld slechts toegang tot de receptie, een sales medewerker toegang tot de voordeur en zijn eigen kantoor en heeft de directeur een sleutel voor alle deuren. Met een sluitplan is alles mogelijk.

Hoe werkt een sleutelplan?

Met een sluitplan kan de beheerder van het pand aangeven welke sleutel mag passen op welke sloten in het pand. In het sleutelplan zijn alle sloten te zien en de gegevens van de kantoren. Door dit overzicht zie je op een eenvoudige manier wie toegang heeft tot welk kantoor. Dit sluitplan kun je zelf samenstellen maar ook laten maken. Wanneer er iemand langs komt, kijkt deze persoon naar de deuren en de gegevens van de deur. Er wordt dan gedocumenteerd welk nummer bij welk kantoor hoort en welke persoon hier toegang toe zou moeten krijgen.

sleutelplan samenstellen

Veiligheid van een sleutelplan

Een sleutelplan is ook veilig. Het is namelijk de bedoeling dat de sleutels niet nagemaakt kunnen worden bij elke sleutelspecialist. Dit kan niet omdat er altijd een certificaat wordt meegeleverd met de sleutels. Alleen op vertoon hiervan kunnen er extra sleutels of cilinders bijgemaakt worden.

Met Smart Lock de deur openen

Behalve met een fysieke sleutel kun je tegenwoordig ook kiezen voor een smart lock. Met een smart lock kun je de deur behalve met een sleutel ook openen met je telefoon of met een vingerscan. Dit maakt het nog eenvoudiger om de deur open te krijgen. Daarnaast kun je je sleutels vergeten, je vinger heb je altijd bij je. Je kunt dus altijd naar binnen.

Dus een sleutelplan is handig voor een bedrijfspand maar eventueel ook voor een groter huis. Misschien heb je bijvoorbeeld schoonmaaksters of beveiliging in dienst. Dan is het wellicht fijn om te weten dat zij op bepaalde privé plekken niet mogen komen. In dat geval kun je ook kiezen voor een sleutelplan. Bekijk jouw ideeën voor een sleutelplan en bedenk eens zelf hoe je dit in wilt delen of benader een sleutelspecialist voor een goede en veilige aanpak.