juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Welke binnen deur is geschikt voor mij en hoe kies je de juiste?

Voordeur

Voordeur

Het is zo ver. Heb je een nieuw huis laten bouwen of verbouw je je huidige woning? Er komt een moment dat je moet kiezen welke binnendeuren je wilt in je woning. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het kiezen van een juiste binnendeur is niet zo snel gedaan als vaak wordt gedacht. Niet alleen zijn er ontelbaar veel opties om uit te kiezen, ook moet er goed nagedacht worden over de functionaliteit en het uiterlijk van de deur. Maar geen zorgen! Wij leggen je van a tot z uit hoe jij de juiste binnendeur kiest. Stap voor stap nemen wij je mee in het stappenplan om tot de perfecte binnendeur te komen. Lees je mee?

Voor welke stijl kies je bij je binnendeur?

Voor je daadwerkelijk de deur van je woning kiest is het goed om eerst na te denken over bijvoorbeeld de stijl. Je kiest ook persoonlijk je meubels uit op basis van je stijl, dus waarom doen we niet ook niet bij deuren? Een binnendeur kan voor een groot gedeelte de sfeer bepalen in huis namelijk. Hou je van klassiek? Denk dan eens na over een deur met panelen of zelfs glas.

Kies je voor opdek of stomp en wat is het verschil?

Een opdekdeur is een deur die gedeeltelijk op het kozijn valt, waar een stompe deur geheel over het kozijn valt. Dit stukje is zeker een kwestie van smaak, maar zeker de moeite waard om over na te denken.

Leestip: Garagedeuren in Groningen. Lees hier wat je moet weten over garagedeuren!

Binnen deur
Binnen deur

Vergeet de draairichting niet van je deur!

Het wordt vaak wel eens vergeten wat zorgt voor ongemakkelijke situaties: de draairichting van je deur. Denk goed na over de draairichting, want het is zonde als je aankomt met een deur die eigenlijk helemaal niet fijn open en dicht gedaan wordt!

Koop je deur bij de deurenspecialist van Groningen

Heb je behoefte aan advies van een echte specialist? In het hoge noorden vind je de beste deurenspecialist van Groningen: otdeuren.nl. Ga snel naar de website en bekijk het ruime assortiment aan deuren en andere benodigdheden.

Over het bedrijf OT Deuren (Oostman & Tesselaar)

OT Deuren is een deurenspecialist in Nederland. Ze zijn gevestigd aan de Deeling 19 in Roden en al jaar en dag gespecialiseerd in deuren voor iedere woning. Zowel nieuwbouw als bestaande woningen.