juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat is nu eigenlijk de beste zonwering voor binnen in huis?

Gordijnen

Gordijnen

We hebben er allemaal wel eens last van gehad. Je zit binnen in huis tv te kijken en je kan net niet het beeld goed zien door de zonlicht die naar binnen komt. Of de zon schijnt zo erg in je gezicht dat je je ogen moet dichtknijpen. Of erger nog, het wordt onwijs warm binnen door het zonlicht dat via de ramen naar binnen komt. Kortom, hier wil je wat tegen kunnen doen. En we maken het nog mooier voor je: de oplossing is helemaal niet duur, lastig te verkrijgen of moeilijk te monteren. Sinds jaar en dag bestaat er namelijk zonwering. En nee, dan hebben we het niet alleen over de parasol in de tuin, maar ook binnenzonwering is mogelijk in een ontelbaar veel verschillende vormen. Zonder dat je het doorhebt zijn je gordijnen ook een vorm van zonwering, maar in dit artikel leggen wij je uit wat de bete zonwering is voor jou binnen in huis. Lees je mee?

Wat is zonwering ook al weer?

Laten we eerst eens vertellen wat zonwering precies is. Volgens Wikipedia betekent zonwering het volgende: ‘’ Zonwering is de verzamelnaam voor allerlei constructies die de overlast van zonlicht en/of warmte ten gevolge van zonlicht moeten tegengaan. In een kantooromgeving is dit ook een vereiste vanuit de Arbowetgeving. De keuze hoe de juiste binnentemperatuur wordt bereikt, is aan de eigenaar of gebruiker’’ (Wikipedia).

Gordijnen woonkamer
Gordijnen woonkamer

Soorten zonwering

Je hebt onwijs veel verschillende soorten zonwering. Zo is er voor elk huishouden en elke stijl wat wils. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit jaloezieën, horren, shutters, sheerlux, paneelgordijnen, perfect fit, plisseé, flisseé, prestige, rolgordijnen, vouwgordijnen en nog veel meer! Lees je in in wat voor jou het beste past in jouw huis.

Voordelen van zonwering in huis en buiten huis

Zonwering heeft vele voordelen. Zonwering zorgt voor een aangenamere temperatuur in huis en zonwering op maat is een sfeervolle toevoeging op de uitstraling van uw woning.

Tips voor zonwering binnen in huis

We geven je ook graag wat meer tips:

  • Zorg dat de zonwering al omlaag is voor de zon op het raam staat.
  • Zorg dat de ramen gesloten zijn als u de zonwering aan het gebruiken bent.
  • Ga pas luchten in de kamer als het buiten koeler is dan in de kamer.

Zonwering kopen? Bekijk de volgende website!

Koop nu je zonwering in Groningen bij Sunfloor!