mei 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Nog niet bekend met een spanplafond? Dit is alles wat je moet weten!

Plafond met verlichting

Plafond met verlichting

Ben je op zoek naar een nieuw plafond voor in je huis? Dan is de kans groot dan je het woord spanplafond wel eens bent tegen gekomen online. Het zijn dan ook plafonds die aardig in populariteit zijn gestegen, vooral de afgelopen jaren. Des al niet te min werken we nog steeds dan veel mensen niet bekend zijn met dit prachtig fenomeen onder de plafonds. In dit artikel vertellen wij je alles wat je wilt en moet weten over spanplafonds!

 

Het begin: wat is een spanplafond

De vraag die centraal staat in dit artikel is wat een spanplafond nu eigenlijk is, dus wat is het en hoe werkt het? Een spanplafond is een kunststofdoek dat onder een bestaand plafond wordt gespannen. Deze wordt gespannen aan de systeemprofielen. Op deze manier ontstaat er een nieuw plafond die bijna niet van echt te onderscheiden is. Ook bij een spanplafond kun je gewoon spotjes of hanglampen aanbrengen. Over het algemeen zijn er twee soorten spanplafonds op de markt, namelijk spanplafonds van polyester en van pvc. Ohja, wil je meer weten over akoestische panelen?

Plafond
Plafond

Waarom kiezen voor een spanplafond?

Je vraagt jezelf vast af waarom je nu een spanplafond moet kopen en wat de voordelen van spanplafonds zijn. Gelukkig helpen wij je graag hierbij! Hieronder vind je enkele van de vele voordelen van een spanplafond.

Voordelen op een rijtje

Hierbij enkele belangrijke voordelen van een spanplafond:

  • Je krijgt een volledig nieuw en kwalitatief goed plafond
  • Onderhoudsarm plafond
  • Keuze uit vele soorten en kleuren

En dit is nog niet alles! Spanplafonds kennen onwijs veel voordelen.

En wat mag een spanplafond dan kosten?

Nu je weet wat het is en wat de voordelen zijn ben je vast op zoek naar de prijs van zo een spanplafond, dus wat mag het kosten? Over het algemeen is een spanplafond van polyester net wat duurder dan een spanplafond van pvc. Het is daarbij lastig te zeggen wat een spanplafond precies kost. Het is eigenlijk hetzelfde als de vraag wat kost een auto? Het hangt af van het merk, de kwaliteit en nog veel meer zaken. Een spanplafond kopen? Bekijk hier de website van Radilux.

 

Zelf plaatsen of laten plaatsen door specialisten?

Wil je het zelf plaatsen? Let dan goed op. Het plaatsen van een spanplafond is niet super makkelijk. Wij raden dan ook aan om het te laten plaatsen.