april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat te doen als je sleutel afbreekt?

Kapot slot

Kapot slot

Het is een van de dingen die ons allemaal weleens overkomt: het afbreken van je sleutel in het slot. Terwijl de sleutel nog half in het slot steekt probeer je het slot al om te draaien, waardoor de sleutel af zal breken. Vaak is dit het gevolg van de haast die veel mensen hebben als ze hun woning verlaten. Om te voorkomen dat het slot beschadigt, is het sterk aan te raden om direct de hulp van een slotenmaker bij je in de buurt in te schakelen. Dit kan vanzelfsprekend ook aan het eind van de dag, als je weer terugkomt bij huis. Het kans immers zijn dat je door het inschakelen van de slotenmaker een afspraak misloopt. Let er wel op dat veel slotenmakers een hoger tarief rekenen voor de diensten die zij in de namiddag of avond aanbieden.

Slotenmaker
voorkom dat het slot beschadigt door direct een slotenmaker in te schakelen.

Probeer sloten niet zelf te repareren

Veel woningbezitters proberen het afgebroken deel van de sleutel zelf uit het slot te halen met een pincet, paperclip of haarspeldje. Dit kan grote gevolgen hebben! Door met dergelijke voorwerpen in een slot te steken kan het slot beschadigd raken. Een slot is namelijk een zeer complex systeem, met tal van kleine onderdelen die eenvoudig te beschadigen zijn. Als het slot beschadigd is, kost dit veel meer dan wanneer een slotenmaker komt voor het verwijderen van de afgebroken sleutel. In sommige gevallen is het zelfs helemaal niet meer mogelijk om het slot nog te herstellen.

Een geschikte slotenmaker vinden

Wanneer de sleutel tijdens de nachtelijke uren afbreekt, kan het lastig zijn om een slotenmaker te vinden. Gelukkig zijn er een aantal 24-uurs slotenmakers, die je ook buiten de vaste werktijden om van de nodige hulp voorzien. Zoek bijvoorbeeld eens op ’24-uurs slotenmaker in Eindhoven’ of ’24-uurs slotenservice in Amsterdam’.