juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat is het verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer

Verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer

De meeste mensen denken dat een coatingvloer en een gietvloer gelijk zijn. Maar dat is niet volledig waar. Deze twee woorden – coatingvloer en gietvloer – worden namelijk dikwijls met elkaar verward. In deze blog wil ik jullie meer gaan beschrijven over het verschil tussen een coatingvloer en gietvloer. Dit artikel kan zeker interessant zijn wanneer je nog twijfelt tussen een giet- en coatingvloer.

Dunnere toplaag

Op het eerste oog zie je mogelijk weinig verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer. Een coatingvloer heeft dezelfde pluspunten als een gietvloer. Zo is het vlot bij te houden, kun je het makkelijk schoon maken en heeft het een moderne uitstraling. Het grote onderscheid is dat de toplaag van een coatingvloer dunner is dan die van een gietvloer. De laag van een vloercoating is doorgaans niet dikker dan 1 mm. In de basis is het mogelijk om een vloercoating aan te brengen op de gietvloer.

Het verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer
Het verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer is vaak lastig te zien, toch zit er wel degelijk verschil in.

Voordelen van een coatingvloer

Het grootste voordeel van een coatingvloer is dat het er erg strak uit ziet. Ook geeft het een stukje extra . Met een coatingvloer beschik je over een bijzondere look, omdat de samenstelling door de coating waarneembaar blijft. Om het contrast met eigen ogen te bekijken advies ik je aan om bijvoorbeeld een showroom te bezoeken. Deze zijn er genoeg en bij de meeste bedrijven kun je komen kijken op afspraak. Wil je meer weten? Kijk dan eens op onze website. Hier vind je veel info over gietvloeren in het algemeen en tevens is het mogelijk om een afspraak te maken. Daarnaast kun je een prijsopgave opvragen via de internetpagina.

Een coatingvloer kost minder in vergelijking met een gietvloer. Dat komt doordat het materiaal wat gebruikt wordt vele malen lager is bij een vloercoating dan bij een gietvloer. Ook zit er minder manuren in het aanleggen van een vloercoating dan bij een gietvloer. Aan de andere kant is de duurzaamheid en slijtvastheid van allebei de vloeren verschillend; de gietvloer zal een langere levensduur hebben in vergelijking met een vloercoating die daardoor vaak na enkele jaren weer gelegd moet worden. Natuurlijk zijn er ook interessante alternatieven naast gietvloeren en coatingvloeren, denk bijvoorbeeld aan epoxyvloeren, bedrijfsvloeren, kunststofvloeren en pmma vloeren.