juli 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe maakt u van een keuken een sfeervolle kamer?

Hoe maakt u van een keuken een sfeervolle kamer?

Hoe maakt u van een keuken een sfeervolle kamer?

Veel huishoudens onderschatten hoe belangrijk een keuken is. Hier komen gezinnen bij elkaar om tijd met elkaar door te brengen, de dag door te spreken en gezellig te doen. Daarnaast wordt in deze ruimte ook iedere dag het eten bereid, wat ook geen onbelangrijke taak is van de mens. Kortom, de keuken is één van de belangrijkste vertrekken binnen een woning. Zaak is dan ook om van u keuken een prachtige kamer te maken, alleen hoe krijgt u dat voor elkaar?  Hier volgen enkele ideeën.

De opstelling

Het aanrecht neemt natuurlijk de meeste ruimte in beslag, maar deze zit vaak aan de zijkant verwerkt. U houdt dus een grote ruimte over waar u de eethoek en andere benodigdheden kwijt moet. Hoe komt deze in uw keuken te staan? De opstelling kan bepalend zijn voor de sfeer in uw keuken. Wanneer u de eethoek in het midden zet, kan dat belemmerend zijn voor openslaande keukendeurtjes of ander interieur. Dit kan wel is verkeerd uitpakken bij andere huisbewoners.  Overleg met uw naasten over de opstelling zodat iedereen er tevreden mee is. Uiteindelijk komt dat de sfeer alleen maar ten goede.

Hoe maakt u van een keuken een sfeervolle keuken
Om van uw keuken een sfeervolle kamer te maken kunt u met licht al veel bereiken. Het is altijd mogelijk om hier advies voor te krijgen.

Het plafond

Wist u dat een plafond ook bepalend kan zijn voor de sfeer in uw keuken? Na verloop van tijd kan het plafond namelijk verkleuren waardoor deze niet meer in contrast met de muren of andere kleuren. Het is dus goed om af en toe het plafond te voorzien van een likje verf zodat de keuken een compleet nieuwe uitstraling krijgt.

De verlichting

Waar u ook aan kunt denken is de verlichting. Met led spots krijgt u namelijk een hele andere sfeer dan met een hanglamp. Ook moet u rekening houden met het doel van de verlichting. Niet alleen de sfeer is belangrijk, maar u moet natuurlijk ook wel wat kunnen zien tijdens het koken of eten. Mocht u er niet uitkomen kunt u altijd aan een deskundige advies vragen.