juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wacht niet te lang met het verwijderen van ongedierte

ongedierte bestrijden

ongedierte bestrijden

Heb je te maken met ongedierte in huis? In dat geval is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten bestrijden. Ongedierte kan voor een nare schade aan je woning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan muizen, die je isolatiemateriaal aantasten. Of wat te denken van papiervisjes? Deze kleine beestjes zorgen voor schade aan je kartonnen verpakkingen. Het zijn slechts voorbeelden van ongediertesoorten die binnen woningen voorkomen. Andere bekende ongediertesoorten zijn onder meer: torren, kevers, mieren, wespen, houtworm, vlooien, bedwantsen, enzovoorts. Met welke van deze ongediertesoorten heb je momenteel te maken binnen je woning?

Ongedierte op professionele wijze laten bestrijden

Voor het bestrijden van ongedierte kan de hulp van een professionele spoedservice wenselijk zijn. Een dergelijke spoedservice is vaak 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Mocht je in de avond muizen opmerken onder je koelkast of naast de vriezer, dan kan je deze diezelfde avond nog laten bestrijden. Wel zo’n fijn en hygiënisch idee! Ongedierte laten bestrijden door een professionele organisatie is daarbij aanzienlijk effectiever, dan het gebruik van bestrijdingsmiddelen uit de winkel. Denk bijvoorbeeld aan een lokdoosje voor mieren, een spray tegen wespen of een klassieke muizenval. Dergelijke bestrijdingsmiddelen kunnen zelfs gevaarlijk voor je zijn.

ongedierte gaan bestrijden
ongedierte gaan bestrijden

Dier- en milieubewuste aanpak bij ongediertebestrijding

Om het milieu zo min mogelijk te belasten, maken ongediertebestrijders vaak gebruik van hitte en kou. Op deze manier kan het ongedierte op een efficiënte wijze gedood worden, zonder dat hierbij gifstoffen gebruikt hoeven te worden. Wist je dat het gebruik van bijvoorbeeld muizenkorrels niet langer is toegestaan vanaf 2020? Andere dieren kunnen de muizenkorrels aanzien voor voedsel, waardoor zij ernstig ziek worden of zullen sterven. Iets wat je wilt voorkomen! Informeer eens bij een ongediertebestrijder in je eigen omgeving, hoe deze het ongedierte in huis bestrijdt. Zou je niet tijdig naar een oplossing zoeken, dan ontstaat er al snel een ongedierteplaag.