juni 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Dakkapel met rolluiken

dakkapellen

dakkapellen

Wanneer je het huis gaat verbouwen, zijn er natuurlijk meerdere mogelijkheden wat je zou kunnen doen. Je kunt kiezen voor een uitbouw aan de achter- of voorkant van de benedenverdieping, maar je kunt er ook voor kiezen om een Dakkapel te nemen. In deze tekst gaan we uitleggen wat een dakkapel precies is, wat de voordelen van een dakkapel zijn en waarom rolgordijnen bij een dakkapel echt belangrijk zijn.

Dakkapel

Een dakkapel is een uitbouw op de bovenste verdieping waarbij je er voor zorgt dat de zolder van een huis uitgebouwd wordt. Een dakkapel wordt geplaatst bij een schuin dak en eigenlijk wordt er door middel van een uitbouw een gedeelte van dat schuine dak veranderd in een recht dak. Er zijn verschillende redenen waarom iemand een dakkapel neemt. Allereerst kan het zijn door ruimtegebrek. De zolder is natuurlijk al een kamer op zich, maar wanneer je deze uitbouwt met een dakkapel, kun je hier een volledig bruikbare kamer van maken. In de schuine gedeeltes van de zolder is het namelijk soms moeilijk om rechtop te staan en met een dakkapel kan dat over het algemeen in het grootste gedeelte van de kamer wel. Daarnaast is een dakkapel handig omdat je hierdoor het aanzicht van het huis veranderd. Een dakkapel geeft altijd net dat beetje extra aan de woning en ook het schuine dak van een woning kan enorm opknappen van een dakkapel.

dakkapel
dakkapel met rolgordijnen

Opties dakkapel

Wanneer je overweegt om een dakkapel te nemen, zijn er vaak meerdere opties. Welke opties dat zijn ligt natuurlijk vooral aan de woning. Zo kan het zijn dat bij een woning alleen een bepaald type dakkapel past en bij een andere woning juist veel meer mogelijk is. Ook kan het zijn dat een dakkapel aan twee kanten van de woning geplaatst kan worden. Je moet dan kiezen of je hem aan de voor- of achterkant wil, of natuurlijk aan allebei de kanten.

Rolgordijnen dakkapel

Het is zeker aan te raden om te kiezen voor mooie rolgordijnen bij het dakkapel. In de middag wil je soms de zon tegenhouden zodat het niet te warm wordt. Omdat je je op de bovenste verdieping van het huis bevindt, kan dat al gauw erg warm worden. Met rolgordijnen hou je in ieder geval een beetje zon tegen. Daarnaast helpen rolgordijnen ook qua privacy. Wanneer je gesteld bent op privacy of er gewoon niet van houdt dat mensen zomaar naar binnen kunnen kijken, kun je rolgordijnen bij het dakkapel nemen om ervoor te zorgen dat niet iedereen zomaar naar binnen kan kijken. Een dakkapel met rolgordijnen zorgt in ieder geval voor een mooie aankleding aan het huis en kan net dat beetje extra geven.