juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tips om je woonkamer opnieuw te stylen

Woonkamer

Woonkamer

We hebben allemaal wel eens behoefte aan wat verandering in ons leven. Wat dacht je bijvoorbeeld van je woonkamer opnieuw stylen? Het is een plek die door veel mensen gezien wordt en dus best wat weg mag hebben van een tentoonstelling.

 

Frisse start

Je kunt uiteraard de hele ruimte leeghalen, alles strippen en compleet opnieuw beginnen. Realiseer je wel dat deze optie een heleboel tijd, geld en gedoe vergt. De periode van de verbouwing zul je niet relaxed in je woonkamer kunnen verblijven. Het voordeel van deze aanpak is natuurlijk wel dat alle mogelijkheden weer open zijn en je met niets rekening hoeft te houden. Wat heel belangrijk is, is dat voor je de hele boel overhoop haalt, het heel duidelijk is wat het resultaat moet worden. Je wilt niet halverwege tegen lastige keuzes aanlopen die je van tevoren niet voorzien had, verdiep je dus heel goed in alle aspecten voordat je begint met klussen.

 

Woonkamer restylen
Je kunt een frisse start maken door de hele ruimte te verbouwen

Andere blikvanger

Zo’n grootscheepse verbouwing is lang niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er ook genoeg mogelijkheden om op wat kleinere schaal je woonkamer opnieuw te stijlen. Afhankelijk van je budget kun je bijvoorbeeld wat meubels vernieuwen. Het is ongelofelijk hoe de sfeer en uitstraling van een kamer veranderd door slechts de stoelen te verwisselen. Op deze manier heb je direct de mogelijkheid om wat meer kleur in je interieur te brengen. Let wel op dat voor je grote aankopen doet, je beoordeeld hebt of de items matchen met de basis van je interieur. Wanneer je al een vrij heftige kleur op de muren hebt, is het misschien niet zo’n goed idee om een knallende tint toe te voegen.

 

Budgetproof

Deze laatste mogelijkheid is zeer budgetvriendelijk, het is namelijk gratis. Spreek bijvoorbeeld elke maand met wat familie en vrienden af, neem spullen mee die je zelf niet meer leuk vindt en ruil ze onderling. Zo kun je heel geregeld afwisselen zonder er een cent aan uit te geven. Zo zie je maar, de mogelijkheden zijn eindeloos.