juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Waarom kiezen voor LED strips trapverlichting?

LED strips trapverlichting

LED strips trapverlichting

Voor trapverlichting wordt er steeds vaker gekozen voor LED strips. Het grote voordeel van deze LED trapverlichting is dat je jouw trap eenvoudig kunt voorzien van mooie verlichting. Er zijn ontzettend veel redenen te bedenken om te kiezen voor trapverlichting, bijvoorbeeld om de extra sfeer of om praktische redenen. Op zoek naar trapverlichting? Lees in onderstaande blog wat de voordelen zijn van LED strips als traptrede verlichting!

Voordelen van trapverlichting op een rijtje

  • Extra veiligheid. Verlichting op je trap zorgt voor extra veiligheid als het donker is.
  • Sfeervol. Naast de praktische voordelen is trapverlichting ook gewoon ontzettend sfeervol. Met traptredeverlichting kun je gemakkelijk een moderne look creëren.
  • Energiezuinig. Als je kiest voor LED strips als trapverlichting dan kost dit maar weinig energie.
  • Verhoogt het wooncomfort. Trapverlichting met bewegingssensor zorgt voor gemak, want je hoeft niet langer te zoeken naar de lichtschakelaar. LED verlichting is trouwens zo energiezuinig, dat je de verlichting ook prima altijd aan kunt laten staan.

LED strip trapverlichting is gebruiksvriendelijk

Het installeren van led strips op je trap is erg eenvoudig, waardoor dit eigenlijk door iedereen die een beetje handig is gedaan kan worden. Natuurlijk kost het wel wat tijd om alle traptreden te voorzien van verlichting, maar het resultaat is zeker de moeite waard.

LED verlichting voor trap
LED strips bij een trap zorgen voor veiligheid

LED strips zijn beschermd tegen stof en stoten

Als je op zoek gaat naar led strips om je trap te verlichten is het van belang om er rekening mee te houden dat de strip beschermd is tegen stof en stoten. Een ledstrip op een traptrede kan nog wel eens te maken krijgen met stof en/of stoten. Daarom is het van belang om de kiezen voor ledstrips met IP65-waarde.

Ook kan je ervoor kiezen om de ledstrips te beschermen door ze in een aluminium profiel te plaatsen. Zo’n aluminium profiel zorgt niet alleen voor een goede bescherming van de led strip, maar zorgt ook voor een fraaie afwerkings en diffuus licht. De LED profielen van LEDStripXL zorgen ervoor dat je LED trapverlichting nog vele jaren meegaat.

Trapverlichting met bewegingssensor

Ook als je trapverlichting met sensor wilt zijn ledstrip de beste keuze. Het combineren van LED strips met een bewegingssensor zorgt ervoor dat de verlichting reageert op beweging. Dat is natuurlijk ontzettend handig en voorkomt onnodig branden van de trapverlichting. Het inbouwen van bewegingssensoren behoort altijd tot de mogelijkheden. De sensoren zijn erg klein en compact, waardoor ze geschikt zijn voor elke trap. Wil je LED strips trapverlichting met bewegingssensor? Dan moet je rekening houden met twee sensoren, één voor beneden en één voor bovenaan de trap. De keuze voor trapverlichting met sensor zal het wooncomfort absoluut verhogen.