juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Welke verfkleuren passen bij uw woonkamer?

Bent u net verhuisd of wilt u simpelweg uw huis een nieuwe look geven? Dan kan een likje verf nooit kwaad. Maar welke kleur past het best in je huis en welke kleuren kan je überhaupt kiezen? In dit artikel vindt je antwoord.

Indien u uw woonkamer een nieuwe frisse look wilt geven is een verfrissend resultaat al snel bereikt met het aanbrengen van een nieuwe kleur op uw muur. In dit artikel geven wij u hopelijk genoeg inspiratie om op zoek te gaan naar de juiste kleur verf voor uw woonkamer.

Legergroen muurverf

Een van de populairste kleuren groen voor de woonkamer is legergroen. Hier is echter wel wat lef voor nodig want deze kleur valt zeker op. Voor wie op zoek is naar een wat stoerdere uitstraling kan zich zeker vinden in deze kleur. De onderstaande kleur is de olive colour van Little Green.

Warm Lichtgrijs

Voor wie een wat rustige en neutrale kleur zoekt voor op de muur is warm lichtgrijs een uitkomst. Het is lekker licht maar niet ‘wit’ wat er voor zorgt dat de ruimte niet zo koel aandoet. De onderstaande kleur is de Skimming Stone 241 van Farrow and Ball.

Petrol – Blauw

Een kleur die wat minder voorkomt maar wel erg verfrissend werkt is de kleur petrol met overwegend blauwe pigmenten. Er is ook petrol groen, deze kleur komt wat vaker voor. De onderstaande kleur is de Varda 288 van Farrow and Ball.

Zalm Roze

De allerpopulairste kleur roze is onbetwist zalm roze. De dead salmon kleur van Farrow and Ball is de onbetwiste winnaar in deze categorie. De kleur is erg veelzijdig en wordt naast woonkamers ook veelvuldig gebruikt in slaapkamers en badkamers. U kunt deze verf online bestellen door deze link te volgen.

zalmroze muurverf

Taupe

Een combinatie tussen grijze en bruine verf is ‘taupe’. Dit is een zeer aangename kleur die wat ons betreft wel wat aan populariteit mag winnen. Indien u uw woonkamer verft met deze kleur heeft u een mooie combinatie te pakken tussen stoer en warm. De onderstaande kleur is de Farrow and Ball Charleston Gray 243.

Terracotta

Deze kleur is er in verschillende tinten van diepe rode kleuren tot de wat meer aardkleurige tinten. Voor een warm effect in de woonkamer zijn wij erg fan van de Beetle nut 413 van Paint and Paper Library.

Overige ruimtes

Naast de woonkamer kunt u ook andere vertrekken een nieuwe look geven. Uw slaapkamer bijvoorbeeld, lees hier meerdere tips om een romantische look te creëren.

Wij hopen dan onze tips u hebben kunnen helpen en u dus binnenkort in uw eigen kleurrijke paradijs woont!