april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Een romantische look in de slaapkamer

Slaapkamer vol romantiek
Een romantische sfeer in huis is fijn en in de slaapkamer al helemaal. Maar hoe pak je dit aan? In dit artikel vind je 6 tips voor een romantische look in de slaapkamer.

1: Een mooi bed

Een bed is het belangrijkste en meestal ook het grootste meubelstuk in de slaapkamer. Daardoor heeft de stijl van dit meubel veel invloed op de sfeer.

Ga voor een bed met een romantische uitstraling. Een hemelbed is natuurlijk een goede keus. Ook een boxspring geeft een warme sfeer. Vooral als je er eentje met een mooi hoofdboord neemt.

Geen budget voor een nieuw bed? Je kan ook een los hoofdboord kopen of zelfs zelf een hoofdboord maken.

2: Geef de muur een kleurtje

Spierwitte muren geven weinig sfeer. Geef daarom minimaal één muur een romantisch kleurtje. Roze, taupe en pasteltinten doen het goed.

3: Sfeervol behang

In plaats van verven, kan je ook voor een mooi behang kiezen. Of doe het allebei. Ga voor behang met een reliëf of patroontje, dat geeft veel sfeer.

4: De juiste verlichting

Licht is ontzettend bepalend voor de sfeer. Als je alleen een felle lamp in je slaapkamer hebt hangen is het lastig om een romantisch sfeertje te creëeren. Ga daarom voor dim- en sfeerlichten.

5: Kaarsjes

Wie aan romantiek denkt… denk waarschijnlijk al snel aan kaarsen. Helemaal terecht! Kaarsen mogen niet ontbreken op een romantische slaapkamer. Of je nu voor grote windlichten of theelichtjes gaat maakt niet uit, als er maar gezellig vlammetjes branden.

Romantische slaapkamer

6: Lichtsnoer

Ook een lichtsnoer is een echte sfeermaker. Hang dit bijvoorbeeld boven je bed.

7: Een mooi dekbedovertrek

Je dekbedovertrek neemt optisch veel ruimte in en is daardoor ook bepalend voor de look van je slaapkamer. Kies daarom voor een mooi dekbedovertrek en maak je bed netjes op. Wat sierkussentjes erbij maakt het helemaal af.

8: Rommel is niet romantisch

Als je al deze tips toepast, maar tegelijkertijd allerlei rommel laat slingeren, is je slaapkamer waarschijnlijk nog steeds niet romantisch. Zorg voor een nette opgeruimde kamer.