juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tips makelaar inschakelen

Huizen kopen of verkopen, het zijn dingen die je hooguit een paar keer in je leven doet. Te weinig dus om er echt geroutineerd in te raken. Maar als je ermee te maken krijgt, dan gaat het wel altijd om flinke bedragen. Het is dus belangrijk om precies te weten hoe je bij de koop of verkoop het beste kunt handelen. De beste tip: schakel hiervoor een specialist in: de makelaar. Voor jou is de huizenmarkt wellicht onwennig terrein, voor de makelaar is het juist zijn specialisme. En daar moet je optimaal gebruik van maken!

Als je wil verkopen

Als je besluit je woning te verkopen, dan is het niet voldoende om simpelweg een papier tegen de ruiten te hangen met de melding ‘te koop’. Je makelaar zal een aantal gerichte stappen zetten om voor jou het beste resultaat te behalen. Op de eerste plaats wordt je huis in kaart gebracht. Hiervoor worden foto’s gemaakt en beschrijvingen geschreven. Vervolgens wordt die informatie op folders en op huizen-websites geplaatst. En ja, je krijgt ook een bord in de tuin of voor je raam. Als belangstellende kopers zich melden, regelt je makelaar bezichtigingen.

Als het verkocht wordt

Hebben de potentiële kopers echt belangstelling, dan zullen ze een bod uitbrengen. Zelf hoef je de onderhandelingen over de prijs niet te voeren, dat doet de makelaar voor je. En als er eenmaal overeenstemming is, dan regelt je makelaar al het papierwerk waarmee de koop bezegeld gaat worden. Ook regelt hij dat de notaris de overdracht vastlegt. Kortom, de beste tip bij het verkopen van een huis: schakel je makelaar in!