april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tip: plat dak isolatie

isolatie voor platdak

isolatie voor platdak

U vraagt zich af hoe uw energierekening zo hoog is terwijl het binnen lang niet altijd heel erg warm is en warm aanvoelt? Vaak heeft dit te maken met een gebrek aan goede isolatie. Nog steeds verdwijnt veel van de warmte op de klassieke wijze- via het dak dus- naar buiten. Zonde van uw geld, want zo wordt uw energierekening onnodig hoog. Of u nou een dak heeft dat plat is of er sprake van een hellend dak is, altijd is dakisolatie prima mogelijk. De voordelen zijn legio en de kosten verdient u zeker terug door flink te besparen op de maandelijkse energierekening. In dit artikel zullen wij u meer info geven over plat dak isolatie

Plat dak isolatie bij voorkeur van buitenaf

Laten we eens kijken naar plat dak isolatie en de mogelijkheden die er zijn. Plat dak isolatie vindt doorgaans van de buitenaf plaats. Dit wordt door alle vakmensen als de ideale manier gezien van isoleren. Niet voor niets wordt dit ook wel warm dak isolatie genoemd. In de vorm van bijvoorbeeld PIR of EPS wordt in dit geval aan de buitenkant van het platte dak een isolerende laag aangebracht, vaak op de dragende constructie. Het is eveneens mogelijk om te isoleren op de bestaande dakbedekking overigens. Dit kan bijvoorbeeld prima door gebruik te maken van XPS platen. Het is dan wel zaak om gebruik te maken van een waterdichte afdeklaag, om zo vocht buiten de deur te houden en uw dak langer in de beste conditie te blijven houden.

Bespaar zo veel geld op uw maandelijkse energierekening

Uiteraard is het ook prima mogelijk om te besparen door te kiezen voor plat dak isolatie van binnenuit. Vaak wordt dan ofwel glaswol of steenwol gebruikt als isolerende laag. Als u isoleert vanaf de binnenkant, dan wordt deze werkwijze niet geheel verrassend ook wel koud dak isolatie genoemd. Ook nu gebruikt u een folie om vocht tegen te gaan en om zo te zorgen voor perfecte plat dak isolatie en een dak dat in perfectie conditie blijft.

plat dak isolatie
plat dak isolatie

Per geval wordt bekeken wat de beste handelswijze is

Per geval zal de specialist in plat dak isolatie kijken wat in uw geval de beste manier van isoleren is en uiteraard ook een luisterend oor hebben voor uw eigen wensen. De specialist in plat dak isolatie kan overigens ook prima uit de voeten op een hellend dak. Ook daar kan de specialist als geen ander de juiste isolatie aanbrengen en zorgen voor een gerieflijker aanvoelend huis en een huis waar de stookkosten flink minder hoog uit gaan vallen. 

Ook een hellend dak isoleert u van binnenuit of van buitenaf

Ook als het gaat om een hellend dak kan zowel van binnenuit als van buitenaf gewerkt worden, naar gelang de specifieke situatie bij u thuis. Ook nu gebruikt u verschillende materialen en kunt u door gebruik te maken van folie ook vocht steeds de baas blijven. In alle gevallen verdient u uw investering in plat dak isolatie terug, al was het alleen al om de reductie van de stookkosten. En bovendien is een warmer huis ook gewoon heel veel waard. Kijk voor meer informatie op de website van Isolatie Noord.