juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Waarom waterontkalking?

waterontkalking

waterontkalking

Er zijn mensen die er niets van merken, er zijn echter ook genoeg mensen die voelen dat het water aan de harde kant is. Dat merken ze bijvoorbeeld aan de mate van kalkaanslag en de hardheid van het wasgoed, Door te kiezen voor waterontkalking en een ontkalk installatie kunt u ook uw leidingwater veel zachter krijgen. Middels het gebruik van een waterontharder of waterontkalker is dat een fluitje van een cent. U gaat de effecten merken aan uw huid en haar, uw was en aan het uitblijven van kalkaanslag.

Wat doet waterontkalking?

Duitse Hardheid, aldus wordt de mate van de aanwezigheid van kalk in leidingwater gemeten. Gemiddeld genomen scoort Nederland zo rond de 8. Dat is relatief hoog en dus kiezen meer en meer mensen voor waterontkalking teneinde het water zachter te maken. Het aanschaffen van een waterontkalker of een waterontharder biedt nogal wat voordelen, het voortaan wegblijven van kalkaanslag is er een van. Ook verbruikt u minder energie en voelt uw huid en haar voortaan veel zachter aan. Dat geldt uiteraard ook voor uw was. Bewezen is verder dat het de levensduur van uw vaatwasser en wasmachine ten goede komt, zoals dit ook geldt voor uw koffiemachine en uw Quooker.

waterontharder
Wat is een waterontharder

Waterontharder of waterontkalker kopen

De hoofdrol in het proces van waterontkalking is weggelegd voor kleine harde bolletjes kunsthars in de ontkalker. Deze kleine harde bolletjes weten het aanwezige kalk in uw leidingwater te binden. Meteen zal uw water veel zachter zijn en u zult merken dat er van kalkaanslag geen sprake meer is. De bolletjes kunsthars, die erg hard zijn, raken op een bepaald moment verzadigd en vol. Dan dienen ze gereinigd te worden, iets dat gebeurt door te spoelen met pekelwater. Dat is ook precies de reden dat er zout bijgevuld moet worden. Het is overigens ook het enige wat u moet doen aan de waterontkalking, voor het overige wordt de reiniging automatisch uitgevoerd. Waterontkalking middels een waterontharder kopen of met een waterontkalker vindt op zeer efficiënte wijze plaats. 

Verbruik en de hardheid van water

Het afvalwater dat ontstaat door waterontkalking, wordt via het riool afgevoerd. Er ontstaat dan iets van natrium. Dit is echter een te verwaarlozen hoeveelheid, u ruikt en proeft het niet. Er zijn voor waterontkalking tal van ontkalkers en ontharders beschikbaar. Het ligt met name aan uw verbruik en de hardheid van het water welke goed bij uw situatie past. Door online al vast te zoeken op deze producten die voor waterontkalking kunnen zorgen, krijgt u al een heel aardig beeld van de prijzen en de beschikbare producten. De specialist kan u vragen een vragenlijst in te vullen op grond waarvan de voor u perfecte ontkalker gekozen kan worden. Let op; de prijzen die genoemd worden zijn doorgaans zonder de kosten voor het installeren. Dat komt er dus nog bij. Daarna bent u echter wel verlost van hard leidingwater en voelt uw was weer heerlijk zacht aan, net als uw huid en haar. Ook kunt u uw kostbare tijd beter besteden nu, nu kalkaanslag niet meer weggehaald hoeft te worden.

Benieuwd naar hoe een waterontkalker precies te werk gaat? Kijk dan op de website van Mooiwater.