juni 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Sfeerverlichting voor in huis

sfeerverlichting

sfeerverlichting

De avonden beginnen weer eerder en de dagen worden korter. Het weer wordt grimmiger en kouder. De winter is in aantocht! Tijd om meer binnen te zijn en je huis weer sfeervoller te maken. Heb jij het al gezellig gemaakt met sfeerverlichting?

Lichtplan maken

Voordat je gezelligheid en sfeer wilt creëren door je inrichting te veranderen of met accessoires in de weer gaat, is het belangrijk om eerst een lichtplan te bedenken. Wat voor soort verlichting in welke stijl en waar moet de verlichting komen? Voor welke activiteiten is de juiste lichtbestemming? Voorkom dat je geen aansluitpunten mist voordat je je interieur gaat veranderen. Verlichting is een van de belangrijkste onderdelen die van toegevoegde sfeerwaarde is. Het bepaalt de uitstraling en functies van een interieur.

verlichting in huis
De juiste sfeerverlichting voor in huis

Vergeet bij sfeerverlichting niet de basis- en accentverlichting

Sfeerverlichting geeft nauwelijks voldoende licht, het is dus belangrijk dat je over voldoende verlichting in de ruimte beschikt. Basisverlichting geeft de hele ruimte volop licht zoals; plafondlampen, spotjes, hanglampen en kroonluchters. Accentverlichting is verlichting wat functioneel is zoals; tafellampen, eethoeklampen en staande lampen die bepaalde delen van een ruimte accentueren. Samen met de basisverlichting vormen ze een harmonieus evenwicht tussen licht. Met sfeerverlichting maak je een woning af, door veiligheid, gezelligheid en geborgenheid te creëren. Kies voor meerdere sfeerverlichting. Energiezuinige LED verlichting in gedimde spotjes, schemerlampen of wandlampen met een geel licht brengen meer sfeer dan wit licht.

In kerstsfeer

Met de wintermaanden voor de deur komen ook de gezellige feestdagen er weer aan. Met de kerstdagen in aantocht mag je overdrijven met extra sfeerverlichting. Hoe meer hoe gezelliger! Cascadelampjes, kerstboomlichtjes, raamverlichting, glow verlichting en veel kaarsen in alle soorten en maten geven de juiste kersttoon aan. Je kunt en mag feestverlichting overal in huis hangen of plaatsen. Met een LED’s connect kun je met een stekker verschillende verlichtingen aan elkaar koppelen, wat veel tijd bespaart als je alle lichtjes uit moet doen.