juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Op deze momenten moet je jouw sloten vervangen!

sloten vervangen

sloten vervangen

In november, december en januari is het doorgaans vroeg op de avond donker. Voor inbrekers een perfect moment om hun slag te slaan! Ze zien immers eenvoudig wie er wel, of juist niet thuis is. Daarbij vallen ze in het donker veel minder snel op. Enerzijds doordat inbrekers vaak donkere kleding dragen. Anderzijds doordat de meeste mensen binnen zitten met de gordijnen dicht. Reden genoeg om in de wintermaanden extra aandacht te besteden aan de beveiliging van je woning. Wanneer heb je de sloten op ramen en deuren voor het laatst laten vervangen?

Sloten vervangen om te voldoen aan het PKVW-keurmerk

Door je sloten te vervangen zorg je er niet alleen voor dat je woning beter beschermd is tegen inbrekers. Ook voldoe je hiermee mogelijk aan de eisen van het PKVW-keurmerk. PKVW staat hierbij voor Politiekeurmerk Veilig Wonen. Wanneer je woning dit keurmerk toebedeeld krijgt, ku

n je in aanmerking komen voor een korting op de premie van je woon- en inboedelverzekering. Kijk eens op de website van dit keurmerk om te zien welke eisen er precies gelden. Naast goede sloten is ook het gebruik van een brand-/rookmelder verplicht.

Tip: laat je adviseren door een slotenmaker! Zelf sloten vervangen is vaak erg lastig, waardoor de hulp van een professional wenselijk kan zijn.

vervanging slot
Het vervangen van je slot

Andere maatregelen tijdens de donkere dagen

Niet alleen met sloten houd je inbrekers buiten de deur tijdens de donkere dagen. Ook is het verstandig om de verlichting in huis automatisch in te laten schakelen. Zo lijkt het net alsof er iemand thuis is! Daarbij kun je een slimme deurbel met camera plaatsen. Deze deurbel geeft je een seintje op het moment dat er wordt aangebeld. Via de camera zie je direct wie er voor de deur staat. Vertrouw je het niet? Vraag dan je buren of een goede kennis om polshoogte te nemen, als je zelf niet thuis bent.