juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Dit is waarom een systeemplafond top is

plafond in woning

plafond in woning

Er zijn veel voordelen aan een systeemplafond. Wil je zwakke punten verbergen die afbreuk doen aan de visuele esthetiek van een interieur dat op een significante hoogte of op dakniveau verschijnt? Het installeren van een systeemplafond in jouw bedrijfspand (of thuis) is een nieuwe manier om componenten zoals buizen, leidingen en bedrading die je liever niet in het zich wilt hebben, te verbergen. Maar de voordelen van systeemplafonds gaan verder dan enkel de uitstraling van het interieur te verbeteren. In dit artikel zetten we alle voordelen overzichtelijk op een rijtje voor je.

Je kunt gemakkelijk bij leidingen en bedrading

Buiten het feit dat systeemplafonds deze componenten verbergen, zorgen ze er ook voor dat je er gemakkelijk bij kunt. Dat komt goed uit als deze moeten worden vervangen of gerepareerd. De panelen of tegels kunnen eenvoudig naar één kant worden getild om reparaties uit te voeren en vervolgens weer op hun plaats worden gezet wanneer de taak is voltooid.

Verbeterde geluidsisolatie

Bepaalde soorten plafondtegels zijn ontworpen om verbeterde geluidsisolatie te bieden, door het geluid van bovenaf te verminderen. Een professionele aannemer kan ervoor zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd om deze akoestische voordelen te waarborgen. Zo kan je ook in een verder relatief kale ruimte aangenaam met elkaar communiceren.

Verhoogde energie-efficiëntie

Systeemplafonds verlagen de plafondhoogte van een binnenruimte. Hierdoor hoeft er minder ruimte verwarmd te worden. Het resultaat van verbeterde isolatie is natuurlijk een lagere energierekening! Zeker in deze tijden van milieubewustwording geen verkeerd idee.

systeemplafond
Voordelen van een systeemplafond

Een helder interieur

Je kunt een grote invloed uitoefenen op het uiterlijk van een ruimte, afhankelijk van welke plafondtegels en panelen je uitkiest. Je kunt een ruimte zelfs groter laten lijken, of zorgen voor meer helderheid. Bijvoorbeeld witte plafondpanelen fleuren een binnenruimte op dankzij de sterk reflecterende eigenschappen ervan.

Verbeterde hygiëne

Voor vochtige omgevingen zoals keukens en badkamers, kunnen verlaagde plafonds worden behandeld met speciaal geformuleerde antimicrobiële behandelingen om de hygiëne te verbeteren. Dit leidt tot een vermindering van de ontwikkeling van schimmels en bacteriën.

Veel mogelijkheden

Verlaagde plafondtegels zijn verkrijgbaar in talloze ontwerpen, materialen en kleuren om te passen bij de gewenste look en stijl van verschillende interieurs.

Om te kunnen genieten van de bovengenoemde voordelen van systeemplafonds moeten deze correct worden geïnstalleerd, zodat deze voldoet aan de industriële normen en voorschriften. Dit vereist de vaardigheden en ervaring van een professional. De professionals van afbouwtotaal hebben deze kennis en ervaring in huis.