juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

4 tips als je je huis gaat verbouwen

woning verbouwen

woning verbouwen

Het huis verbouwen is iets waar je goed de tijd voor moet nemen. Een verbouwing kost een hoop tijd en vaak ook geld. Wanneer je dan gaat verbouwen is het belangrijk dat je bepaalde dingen wel en bepaalde dingen juist niet doet. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar een aantal tips die belangrijk zijn wanneer je het huis gaat verbouwen.

Voorbereidingen treffen

De eerste tip heeft te maken met voorbereidingen. Zorg er voor dat je goed weet wat je precies moet gaan doen en maak eventueel een stappenplan. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bepaalde producten gebruikt die moeten drogen en het is dan ontzettend zonde van de tijd wanneer je moet wachten op iets wat moet drogen terwijl je dit dus ook de dag hiervoor had kunnen doen. Een stappenplan helpt je daarnaast bij het houden van overzicht aangezien je dat snel kan kwijtraken wanneer je druk bent met het verbouwen.

verbouwen
Tips voor het verbouwen van je huis

Een checklist maken

Maak een checklist met spullen die je nodig hebt. Op die manier vergeet je niets te halen en hoef je niet tussendoor te stoppen omdat je vergeten bent om iets te halen bij de bouwmarkt of winkel. Stel je voor dat je er net lekker in zit en je vervolgens nog een spijker ergens moet halen omdat je deze vergeten bent. Ontzettend zonde van de tijd ook weer en daarom is het dus een goed idee om een checklist te maken met alle spullen die je nodig hebt.

Neem andere klusjes mee

Aangezien je toch al druk bent en het huis een puinhoop is door het verbouwen, kun je ook andere klusjes direct uitvoeren. Denk aan het vervangen van de kozijnen met kunststof kozijnen zodat ook deze gelijk duurzaam zijn. Kunststof kozijnen van dhk gaan namelijk heel veel langer mee dan houten kozijn en zijn ook nog eens veel makkelijker te onderhouden. Ze hoeven voor lange tijd niet geverfd te worden en zijn veel beter bestand tegen weersomstandigheden. Als je dan toch bezig bent kun je net zo goed gelijk de kozijnen doen.

Gun jezelf af en toe pauze

Het is wellicht lastig om er weer in te komen wanneer je een pauze hebt gehad, maar een blessure of oververmoeidheid zorgt er voor dat je er veel langer uit bent. Je kan er dan beter af en toe voor kiezen om even een pauze te houden.