juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Kamerplanten in de woonkamer

kamerplant in woonkamer

kamerplant in woonkamer

Wil je je interieur graag opfrissen, maar heb je geen zin in veel gedoe of geklus? Met planten geef je de woonkamer direct een andere sfeer. Kies voor warme, donkere kleuren in de herfst en winter, of geef je huis juist een lekker frisse en vrolijke voorjaarssfeer met bloeiende kamerplanten.

Planten staan niet alleen geweldig in huis, ze zijn ook nog eens goed voor een gezond binnenklimaat. Ze geven extra zuurstof en filteren de lucht in huis. Sommige bloeiende planten ruiken ook heerlijk. Dat zijn dus perfecte redenen om je kamer een groene metamorfose te geven!

Een kamerplant voor elke interieurstijl

Vroeger was het aanbod in kamerplanten beperkt en zag je ze vaak ook alleen keurig op een rijtje in de vensterbank. Maar tegenwoordig is er een groot aanbod en sommige ouderwetse planten zijn helemaal herontdekt in hippe potten.

In een landelijk interieur kun je heerlijk spelen met romantisch bloeiende planten en weelderige groene planten. Voor een modern interieur is er genoeg keuze in groene planten met een strakke uitstraling of bijzondere bladeren.

Houd je heel erg van zwart en wit dan is er ook een kamerplant met bladeren die bijna zwart zijn.

kamerplanten
Een nieuwe look met kamerplanten

Het juiste podium maakt van elke kamerplant een ster

De uitstraling van een kamerplant valt of staat met de pot. Een goed voorbeeld hiervan is een sanseveria. Deze makkelijke plant heeft zijn weg naar onze huiskamers veroverd door zijn kameleon uitstraling. Verander de pot en plaats waar je hem neerzet en hij past in vrijwel alle interieurstijlen.

Hij straalt net zo makkelijk in een strakke pot in een modern interieur, als in een vrolijk gekleurde of bewerkte pot in een retro of een bohemien interieur.

Een andere topper voor verschillende stijlen is de orchidee. De mooie bloemen op een ranke steel komen goed uit in een groot glazen windlicht, een speciale orchideeënpot en vele andere potten. Wil je echt een bijzonder effect, dan zijn er tegenwoordig ook orchideeën te koop om op zijn kop op te hangen.

In de hoogte gaan met hangplanten, of planten aan de muur toepassen zijn sowieso leuke opties om je woonkamer een unieke uitstraling te geven. Een levend schilderij van groen verveelt nooit!